Η 2η φάση του πολέμου, η ρήξη Ερντογάν - Νεταχιάχου και το τελεσίγραφο της Χαμάς για τους ομήρους


Για μια χερσαία επιχείρηση από τον στρατό του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία αποτελεί τη δεύτερη φάση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, μίλησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τον πόλεμο αυτό δύσκολο αλλά και μακρύ, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο απώτερος στόχος του Ισραήλ είναι να εξαλείψει τη Χαμάς και να πληρώσει για τις ενέργειές της στις 7 Οκτωβρίου. «Είναι αποφασισμένοι να εξαλείψουν

αυτό το κακό από τον κόσμο, για την ύπαρξή μας και, προσθέτω, για όλη την ανθρωπότητα».

Περιγράφει δε τον πόλεμο, ως «δεύτερο πόλεμο ανεξαρτησίας του Ισραήλ», ενώ πρόσθεσε ότι «θα πολεμήσουμε και δεν θα παραδοθούμε. Δεν θα αποσυρθούμε».

Παράλληλα συνεχίζονται oι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας όπως και το δράμα των αμάχων με τους οποίους είναι σχεδόν αδύνατη η επικοινωνία καθώς δεν έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα με τις τηλεπικοινωνίες.

Παράλληλα, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να απελευθερώσει τους ομήρους που συνελήφθησαν κατά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ με αντάλλαγμα όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Σημαντική εξέλιξη έρχεται και από την Τουρκία καθώς ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Έλι Κοέν διέταξε όλους τους διπλωματικούς εκπροσώπους του Ισραήλ να εγκαταλείψουν τη χώρα, λόγω των «σκληρών δηλώσεων» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε μέσω το Ισραήλ «να σταματήσει αμέσως αυτή την τρέλα», να βάλει τέλος «στις επιθέσεις του» στη Λωρίδα της Γάζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα