Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Γράφει ο Νίκος Τρυβιζάς
Αξιότιμοι κύριοι,Κάποια στιγμή πρέπει αν θέλουμενα υπάρχουμε ως κράτος και κοινωνία να λέμε την αλήθεια. Για το μείζον θέμα της φαρμακευτικής δαπάνηςλοιπόν, ΝΑΙ μπορεί να περιοριστεί, εφόσοντο θέλουμε και το θέλουν αυτοί που κυβερνούν. Πολύς λόγος γίνεται για ταγενόσημα (αντίγραφο-φάρμακο) και πραγματικά είναι μια από τις βασικέςπαραμέτρους, όχι όμως με τον τρόπο πουτα τρωκτικά για άλλη μια φορά θέλουν να εφαρμόσουν. Η υπερσυνταγογράφηση και η σπατάλη οφείλεται
στο ότι οσυνταφογράφος ιατρός έχει.......
πολλαπλά οφέλη από την παρασκευάστρια εταιρεία, τηςοποίας και το φάρμακο συνταγογραφεί. Αυτονόητοείναι ότι αν συνταγογραφήσει με τηδραστική ουσία, κόβεται το όφελος καθώς η εταιρεία – παραγωγός δεν μπορεί ναπριμοδοτήσει κάτι το οποίο θα διαχειριστεί ο τελικός αποδέκτης που είναι τοφαρμακείο.Μπορεί λοιπόν το σύστημα υγείας να αποζημιώνει το ημερήσιο κόστος θεραπείας μεβάση την δραστική ουσία έχοντας μιαπροκαθορισμένη τιμή βάσης για ημερήσιουκόστους με γνώμονα το φθηνότερο γενόσημοκαι αν ο ασφαλισμένος θελήσει να αγοράσει το πρωτότυπο να πληρώσει ο ίδιος τοεπιπλέον κόστος, πράγμα που σήμερα του το απαγορεύουν. Δυστυχώς, ενώ το γνωρίζουν το αποκρύπτουν υποκύπτοντας στα συμφέροντα εταιριών και ιατρών.Επίσης η ηλεκτρονική συνταγογράφησηπου τόσο διαφημίζουν είναι τόσο διάτρητη ως σύστημα που μπορεί ο ίδιοςασφαλισμένος σε μια ημέρα να πάει σε 5 διαφορετικούς ιατρούς να συνταγογραφήσει 5 διαφορετικές με τα ίδια φάρμακα συνταγές και να πάει σε 5 διαφορετικά φαρμακεία να πάρει τα φάρμακα x5 φορές, και αυτό γιατίδεν εστιάζουν σε μια κάρτα υγείας που θα περνάνε σε αυτά τα φάρμακα και η οποίαδεν θα μπορεί να φορτωθεί στην μνήμη της με τα ίδια φάρμακα πέρα της μιας φοράςτο μήνα. Το πρόβλημα είναι μεγάλο αλλά καιαπλό στη λύση τους αρκεί να θέλουν να το λύσουν.Ως φαρμακοποιός πολίτης αυτής τηςχώρας και ασφαλισμένος, στην Ευρώπη είμαι ενημερωμένος να ενημερώνω για τηναλήθεια τους συμπατριώτες μου και χαίρομαι που και ο φαρμακευτικός σύλλογοςΚέρκυρας αποφάσισε να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση, απαιτώντας από τονπανελλήνιο φαρμακευτικό σύλλογο, την δημοσιοποίηση της αλήθειας και την πάληγια τον εξορθολογισμό του συστήματος που τόσο έχουμε ανάγκη όλοι μας.
Μετά τιμήςΝίκος Τριβυζάς, Φαρμακοποιός,Ευγ.Βουλγάρεως 73 – Κέρκυρα
Επισυνάπτεται επιστολή του φαρμακευτικού συλλόγου Κέρκυρας προς τονπανελλήνιο σύλλογο

Αν σας αρέσουν οι ......καφέδες μας και θέλετε να μαθαίνετε έγκαιρα και έγκυρα όσα συμβαίνουν γύρω μας, κάντε like στην σελίδα του καφενείου μας πατώντας εδώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα