Η διαρκής μεταρρύθμιση του κ. Μ....


Αντιγραφή από (παλιό) ημερολόγιο: «Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2023. Τις προγραμματικές δηλώσεις του έκανε χθες ο Μητσοτάκης με μία από τα ίδια (πάει τη δεύτερη τετραετία… copy paste της πρώτης!). Και σε ποιον θα δώσει λογαριασμό! Είπε μάλιστα προκλητικότατα, απευθυνόμενος στην... αντιπολίτευση αλλά… φωτογραφικά: “Αν λοιπόν κάποιοι σε αυτή την αίθουσα δεν είναι διατεθειμένοι να συντελέσουν σε αυτήν την εθνική προσπάθεια, το λιγότερο που τους ζητώ είναι να μην την εμποδίσουν”.

Ιδια στιγμή… καιγόταν
το Αλιβέρι. Η φωτιά ζύγωσε σπίτια και το εργοστάσιο της ΔΕΗ· μία από τα ίδια και αυτό· πρόπερσι κάηκε ολόκληρη η βόρεια Εύβοια, τώρα η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά της χρονιάς έπιασε τη νότια. Οι εκλογές; Ποσοστιαία η Ν.Δ. τον Ιούνιο ανέβηκε σε σχέση με τον Μάιο· ούτω οι έδρες, από 2 τον Μάιο έγιναν 3 τον Ιούνιο.
Δεν βγαίνουν οι λογαριασμοί· δεν στέκουν λογικά! Καταφέρνει όμως και τους βγάζει ο… κυρίαρχος λαός· ή μάλλον το μισό του κυρίαρχου λαού, το άλλο μισό κυριαρχεί διά της απουσίας του· απέχει λέει· δικαίωμα και αυτό. Αν έδιναν από ένα 50άρι αποζημίωση σε κάθε απέχοντα… ψηφοφόρο… θα με έλεγαν προβοκάτορα, αλλά... ας μη συνεχίσω. Λέμε τώρα…
Αυτή είναι η σύγχρονη μέθοδος του κυβερνάν: η διά της εις άτοπον… αποχής! Α-τοπον, το σημείον ένθα ου τόπος, αλλά… τρόπος… Ανήγγειλε ακόμα ο κ. Μ. “μία μεγάλη μεταρρύθμιση”, συμπληρωματική στο Εθνικό Σχέδιο Ψυχικής Υγείας, “ειδικά τα ζητήματα που αφορούν την ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων”, τα οποία χαρακτήρισε “βόμβα στη δημόσια υγεία”, “την οποία έχουμε να διαχειριστούμε” διαθέτοντας “σημαντικούς πόρους ” κ.λπ.
Ιδια στιγμή έκλεινε, λόγω έλλειψης γιατρών, η μοναδική Δημόσια Παιδοψυχιατρική Κλινική της Κρήτης και όλου του Νότιου Αιγαίου!».
Ανάλογου ύφους, ήθους και μεταρρυθμιστικής υφής εξαγγελίες έκανε ο κ. Μ. την Παρασκευή από τη Θεσσαλονίκη. Ε, και; (Κατα)πληκτικός μονόλογος!...
Πέτρος Μανταίος
efsyn.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα