Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: Μασάζ με... ορίζοντα τετραετίας


Μπροστά στα αδιέξοδα που δημιούργησε ο πρωθυπουργός • Κρύβεται πίσω από τον «ορίζοντα» τετραετίας το Μαξίμου • Αυξάνει την πίεση ο ΣΥΡΙΖΑ με νομοθετική πρωτοβουλία από Δευτέρα.Τον τρόπο με τον οποίο θα… ξεκολλήσει από τη δύσκολη θέση στην οποία περιήλθε για ακόμη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναζητά το Μαξίμου και τα σχετικά επιτελεία, έπειτα από την ξεκάθαρη τοποθέτηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, η οποία παραπέμπεται στο μέλλον.
Ο μίνι ανασχηματισμός και η προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισής του έφεραν μεν την καρατόμηση του Γιάννη Οικονόμου μετά την πλήρη αποτυχία του στα θέματα Προστασίας του Πολίτη, αλλά όχι και την απομάκρυνση Βορίδη, όπως είχε κυκλοφορήσει προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι και να προχωρήσουν οι εργασίες για το περιβόητο νομοσχέδιο.
Αντιθέτως ο πρωθυπουργός άρπαξε την ευκαιρία του ανασχηματισμού για να ανακοινώσει, εμμέσως πλην σαφώς, την μετάθεση των εξελίξεων για αργότερα, υποχωρώντας, ουσιαστικά, στις πιέσεις των ακραίων εντός Ν.Δ. (Σαμαράς, Βορίδης κλπ).
Σε… ορίζοντα τετραετίαςΌπως ήταν αναμενόμενο ακολούθησε ορυμαγδός αντιδράσεων με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να καλείται, σήμερα, να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.
Η γραμμή του Μαξίμου, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του Παύλου Μαρινάκη (ΣΚΑΪ, Mega) είναι να κρυφτεί πίσω από την ατάκα που είχε πει προεκλογικά ο πρωθυπουργός ότι το νομοσχέδιο θα έρθει σε ορίζοντα τετραετίας.
Προφανώς το φρένο στη μεταρρύθμιση έχει να κάνει με τις σφοδρές αντιδράσεις με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ομολογεί ότι ετοιμάζεται μαραθώνιο… μασάζ στους βουλευτές.
Ο κ. Μαρινάκης είπε χαρακτηριστικά: αυτό το οποίο είπε ο πρωθυπουργός και θεωρώ ότι είναι η ουσία του ζητήματος είναι ότι πρώτα πρέπει να γίνει η συζήτηση, η οποία σας ενημερώνω ότι θα ξεκινήσει πολύ σύντομα. Πρώτα πρέπει να γίνει εξαντλητική ανάλυση και περιγραφή του τι θέλουμε να κάνουμε. Και στη συνέχεια προφανώς, θ' ακολουθήσει διάλογος και με την κοινωνία και με τους φορείς και με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Θα γίνει αναλυτική επεξήγηση αυτού το οποίο θέλει να κάνει η κυβέρνηση και στη συνέχεια, προφανώς, θ' ανακοινωθεί και ο χρόνος της ψήφισής του. Θεωρούμε ότι αυτή είναι η σωστή σειρά των πραγμάτων».
«Εμείς θέλουμε ο κόσμος να καταλάβει. Θέλουμε αυτοί οι οποίοι νιώθουν ανασφάλεια, αυτοί οι οποίοι νιώθουν κάτι το οποίο είναι, ας πούμε, αρνητικό για αυτό το οποίο σκοπεύει να φέρει η κυβέρνηση, να καταλάβουν ακριβώς πριν διατυπώσουν την όποια άποψη, γιατί δεν είναι κάτι που είναι για μένα μαύρο ή άσπρο. Εμείς, λοιπόν, λέμε ότι θα ξεκινήσουμε τη συζήτηση πολύ σύντομα, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να έχουμε τεκμηρίωση όσων λέμε και να διαχωρίσουμε και έννοιες».
Ρελάνς ΣΥΡΙΖΑ με νομοθετική πρωτοβουλία από ΔευτέραΜετά από την έντονη αντίδρασή του για το ζήτημα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σήμερα σε μια σημαντική ανακοίνωση, αυξάνοντας περαιτέρω την πίεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι μόλις ανοίξει η Βουλή η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταθέσει εκ νέου την πρόταση νόμου για την ισότητα στον γάμο για όλα τα πρόσωπα.
Keywords
Τυχαία Θέματα