Ο δήμαρχος Χαλανδρίου αποδομεί το αφήγημα του Άδωνη...


Χρησιμοποιώντας ωμό εκβιασμό, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης επιχείρησε να πείσει τους πολίτες του Χαλανδρίου να «μαυρίσουν» έναν καθ' ομολογίαν επιτυχημένο δήμαρχο και να επιλέξουν αντ΄ αυτού την εκλεκτή της Ν.Δ...


«Ο Δήμος αυτός θα χάσει όλες τις ευκαιρίες του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης εάν για τα επόμενα 5 χρόνια μείνει με αυτόν τον Δήμαρχο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, καλώντας
τους δημότες να στηρίξουν την υποψήφια της Ν.Δ. Κρίστη Αγαπητού, αντί του Σίμου Ρούσσου.
Ωστόσο, ο νυν δήμαρχος Χαλανδρίου απάντησε στον Άδωνη για τα περί χρηματοδότησης από ΕΣΠΑ και Ταμείο Ανάκαμψης, χωρίς πάντως να κατονομάσει τον υπουργό.
«Χάρη στις ώριμες μελέτες του Δήμου, σχεδόν το 70% των χρηματοδοτήσεων για τα έργα που έγιναν ή είναι σε εξέλιξη εξασφαλίστηκαν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», την Περιφέρεια Αττικής και το Πράσινο Ταμείο», τόνισε κ. Ρούσσος.

Και πρόσθεσε με νόημα, αποδομώντας πλήρως το αφήγημα του Άδωνη Γεωργιάδη: «Το 2014 όταν ανέλαβε η σημερινή διοίκηση η εικόνα ήταν εντελώς αντίστροφη. Το 80% της χρηματοδότησης των έργων προέρχονταν απευθείας από ίδιους πόρους του Δήμου και μόλις 20% από άλλες πηγές».
Τι είχε πει ο Αδ. Γεωργιάδης
«Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Χαλανδρίου να κυβερνάται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δια του κ. Ρούσσου. Όχι για λόγους ιδεολογικούς μόνον αλλά καθαρά για το καλό του Δήμου. Ο Δήμος αυτός θα χάσει όλες τις ευκαιρίες του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης εάν για τα επόμενα 5 χρόνια μείνει με αυτόν τον Δήμαρχο. Ως βουλευτής Βορείου Τομέα έχω ευθύνη να πω στους συμπολίτες μου την αλήθεια. Η στήριξη του κ. Χάρη Ρώμα στην κα Κρίστη Αγαπητού δίνει μία ευκαιρία στο Χαλάνδρι να γυρίσει σελίδα και να διασωθεί από την παρακμή. Πρέπει να κάνουμε αγώνα αυτές τις λίγες μέρες που απομένουν να πετύχουμε την μεγάλη ανατροπή εκεί. Για το καλό του Χαλανδρίου η κα Αγαπητού πρέπει να εκλεγεί Δήμαρχος την Κυριακή», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας.
Σε κάθε περίπτωση δεν είναι η πρώτη φορά που η Ν.Δ. καταφεύγει σε απειλές και εκβιασμούς. Θυμίζουμε την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία απροκάλυπτα απείλησε μέλη της μειονότητας στη Ροδόπη για το μέλλον τους αν δε στηρίξουν τη Ν.Δ. στις εθνικές εκλογές. Ακολούθησε, λίγες ημέρες πριν τον α' γύρο των δημοτικών εκλογών, άλλος ένας «γαλάζιος εκβιασμός»: Όπως κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ. ΑΛΛ., ο βουλευτής Δράμας, Δημήτρης Κυριαζίδης, στο πλαίσιο ομιλίας του για τις εκλογές στον δήμο Δοξάτου, επιχείρησε να εκβιάσει τους ψηφοφόρους προκειμένου να στηρίξουν τον εκλεκτό της Ν.Δ.
Keywords
Τυχαία Θέματα