Οι …γαμήλιες αθλιότητες του μνημονιακού ζεύγους

Γράφει ο Μαγια
Το Μνημονιακό μπλοκ Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚείναι εδώ. Άγγελος-εξάγγελοςτης μετεκλογικής συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ακολούθησε ο Δ.Αβραμόπουλος, ενώ ο Θ. Πάγκαλος αποκάλυψε ότι γίνονται μυστικές συζητήσεις γιαμετεκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων, στις οποίες μετέχουν βουλευτές,συνδικαλιστές,
πολιτικά στελέχη, διανοούμενοι και επιχειρηματίες!...Η επιχείρηση προκατασκευής του επόμενου κυβερνητικούσχήματος, έχει τεθεί σε εφαρμογή με τιςενθουσιώδεις ευλογίες των........ εταίρων και δανειστών μας και μάλιστα με πρωταγωνιστέςτους υπαίτιους της οικονομικής συμφοράς.
Τα δύο κόμματα τουπαραδοσιακού δικομματισμού εκτός του ότι έχουν δεσμευτεί ότι, θα υπηρετήσουνπιστά τα συμπεφωνημένα, στη «γενική δοκιμή» της κυβέρνησης Παπαδήμου,μια χαρά τα κατάφεραν. Έκανανό,τι ακριβώς «έπρεπε». Η πρόβα νυφικού εστέφθη υπό πλήρους επιτυχίας. Ποιος ολόγος λοιπόν να μην προχωρήσουν στον γάμο;Πρέπει, ωστόσο, να υποβαθμίσουν τη σημασία των εκλογών -αφούήδη «τα πράγματα έχουν κριθεί»- και να σπείρουν την απογοήτευση στιςφυγόκεντρες πατριωτικές και φιλολαικές δυνάμεις, ώστε να μην αποτολμήσουν τηδημιουργία νέων κομματικών σχηματισμών. Και τούτο επειδή οδικομματισμός έχει αρχίσει να συρρικνώνεται ασφυκτικά. Το ΠΑΣΟΚαποσυντίθεται και καταρρέει. Η ιδεολογική μετάλλαξή του γίνεται καθημερινάεντονότερη, σε σημείο που το υπό ίδρυση κόμμα Κατσέλη, εάν κατορθώσει ναενεργοποιήσει τις υγιείς κοινωνικές δυνάμεις και καταθέσει σαφή καιτεκμηριωμένη εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση, είναι ικανό ναπροσελκύσει ευρύτατα τμήματα ψηφοφόρων, πέραν των απογοητευμένων ψηφοφόρων τουΠΑΣΟΚ. Η Ν.Δ. βρίσκεταισε διαρκή κατηφόρα μετά τη στροφή Σαμαρά ώστε να αγκαλιάσει το νέο Μνημόνιο.Μάλιστα τα πράγματα θα δυσκολεύουν διαρκώς για το κόμμα του Αντ. Σαμαρά μετάκαι τη δημιουργία του κόμματος Καμμένου, που εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει σαν«αποκούμπι» των δυσαρεστημένων υποστηρικτών της λαϊκής δεξιάς.Η τεχνητή πόλωση επί των ερειπίων του δικομματισμού, με το τυχοδιωκτικόδίλημμα «μέσα ή έξω από το ευρώ», είναι το τελευταίο χαρτί τους για νασυγκρατήσουν τη λαϊκή οργή, τον κατακερματισμό των χώρων τους και την ελεύθερηπτώση τουςΕίναι βέβαιο ότιλογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο!
Keywords
Τυχαία Θέματα