Οι Ρώσοι σφυροκοπούν Οδησσό, Kharkiv μετά την επίθεση στην Κριμαία


Σε σφυροκόπημα περιοχών της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας και πόλεων, όπως η Οδησσός, το Mykolaiv και το Kharkiv προχώρησαν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σε μια πρώτη απάντηση της χθεσινής επίθεσης στη γέφυρα της Κριμαίας που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν για ακόμα μια φορά σοβαρές υλικές ζημιές στο οδικό της τμήμα.

Αν και η κυκλοφορία των οχημάτων έχει αποκατασταθεί μερικώς, μια και αυτά κινούνται στη μια λωρίδα κυκλοφορίας της γέφυρας, οι Ρώσοι ανακοίνωσαν πως τα ξημερώματα κατέρριψαν ή αναχαίτισαν μέσω ηλεκτρονικού πολέμου,

τουλάχιστον 28 ουκρανικά drones που είχαν στόχους στην Κριμαία.

Παράλληλα, εξαπέλυσαν μια μαζική επίθεση με drones σε μια σειρά από επαρχίες της νότιας και ανατολικής Ουκρανίας όπως στο Mykolaiv, στο Donetsk, στην Kherson, στη Zaporizhia και στο Dnipropetrovsk αλλά και με βαλλιστικούς πυραύλους κατά των περιοχών των Poltava, Cherkasy, Dnipropetrovsk, Kharkiv and Kirovohrad.

Και ενώ οι Ρώσοι εξακολουθούν να εξαπολύουν συνεχείς πυραυλικές επιθέσεις, πυκνώνουν οι αναφορές που λένε πως οι ΗΠΑ και η Δύση ξεμένουν από όπλα και δεν μπορούν να ανταποκριθούν και να καλύψουν τον ρυθμό με τον οποίο οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν τα πυρομαχικά πυροβολικού.

Στόχος η Οδησσός με Shahed και Kalibr

Στο στόχαστρο των Ρώσων βρέθηκε η Οδησσός, με την ουκρανική αεροπορία να υποστηρίζει πως ενεργοποιήθηκε η αεράμυνα για την αναχαίτιση ρωσικών drones και πυραύλων.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως η ρωσική επίθεση εκδηλώθηκε σε διάφορα κύματα με 21 ιρανικά drones Shahed καθώς και με 6 πυραύλους Kalibr, τα οποία – κατά τους Ουκρανούς – αναχαιτίστηκαν από την αεράμυνα.

Η επίθεση στην Οδησσό ήρθε λίγες ώρες αφότου εξέπνευσε και η συμφωνία για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών, ύστερα από την απόφαση της Ρωσίας να αποχωρήσει από τη συμφωνία, δεδομένου ότι δεν είχε τηρηθεί το κομμάτι εκείνο της συμφωνίας που αφορούσε την εξαγωγή των ρωσικών αγροτικών προϊόντων και λιπασμάτων.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της Οδησσού, Oleh Kiper υποστήριξε ότι τα συστήματα της αεράμυνας ενεργοποιήθηκαν αρκετές φορές για να αντιμετωπίσουν τα κύματα των ρωσικών επιθέσεων, αν και αναφέρεται πως υπήρξαν ζημιές και καταστροφές σε αρκετές υποδομές του λιμανιού της Οδησσού και σε ιδιωτικά σπίτια.

Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι οι ζημιές αυτές προκλήθηκαν από συντρίμμια των πυραύλων ή των drones.

Keywords
Τυχαία Θέματα