Ομοφοβικές δηλώσεις από Σεραφείμ και Ιερώνυμο...


Εσωτερικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Νέα Δημοκρατία το επικείμενο νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων με πρώτη αυτή του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη. Ωστόσο, η Ιερά Σύνοδος άδειασε τους διαφωνούντες εξηγώντας προ ημερών με εγκύκλιο ότι η επέκταση του γάμου σε ομόφυλα ζευγάρια χωρίς δικαίωμα υιοθεσίας είναι ανέφικτη...

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ

βρήκε την ευκαιρία να επιδοθεί στον ΣΚΑΪ σε ακόμα ένα ομοφοβικό παραλήρημα με αντιεπιστημονικούς ισχυρισμούς υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «το πρόβλημα της ομοφυλοφιλίας τοποθετείται σε στρεβλή βάση. Δεν μπορεί να είναι ανθρώπινο δικαίωμα κάτι που δεν συνάπτεται άρρηκτα με την ανθρώπινη φύση».

«Δεν υπάρχει πραγματική ομοφυλοφιλία, είναι μία ηθοποιία. Τα πρόσωπα αυτά μετέρχονται το έτερο φύλο. Δεν είναι δυνατόν μία έννομη τάξη να έρθει και να περιβάλλει με κύρος, όπως ο γάμος που είναι η διαδικασία για το πρωταρχικό κύτταρο της ζωής που είναι η οικογένεια, αυτή την παρέκκλιση. Για εμάς η ομοφυλοφιλία είναι μία μεγάλη αμαρτία» είπε και ισχυρίστηκε ψευδώς ότι οδηγεί σε ασθένειες, όπως καρκίνο, και θάνατο.

Σε ό,τι αφορά την τεκνοθεσία ο Σεραφείμ είπε ότι «είναι αναπόδραστη συνέπεια του να κανονικοποιηθεί η ομοφυλοφιλία ως γάμος. Στόχευση είναι να θεωρηθεί η παρέκκλιση ως κανονικότητα».

Ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμου, τάχθηκε υπέρ της απόφασης της Ιεράς Συνόδου για τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά εξέφρασε την άποψη «ο θεός να δώσει φώτιση σε όλους τους άρχοντες για να μην προβούν στην ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου που θα αλλοιώσει τη δομή της παραδοσιακής οικογένειας που είναι ο άνδρας, η γυναίκα και τα παιδιά».

Σε δήλωσή του στην («Πελοπόννησος») ο Ιερώνυμος είπε στο ίδιο ύφος πως «ο Χριστός είπε το αυξάνεστε και πληθύνεστε. Ολα τα υπόλοιπα είναι απόρροια της απόστασης των ανθρώπων από τον ευαγγελικό νόμο. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι με τον Χριστό και να ακούσουμε τον νόμο του».

Keywords
Τυχαία Θέματα