Περιορισμένης ευθύνης...


Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η μεταβολή των καιρικών συνθηκών ενδεχομένως και να προκάλεσε την επιστροφή του κ. Γιώργου Φλωρίδη στο αγαπημένο του σπορ: το σερφάρισμα στο Διαδίκτυο με τρολάρισμα στα social media για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Αυτή τη φορά ο υπουργός (πλέον) της κυβέρνησης Μητσοτάκη ενοχλήθηκε από τις Σπέτσες και τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο σπίτι του προέδρου του κόμματος. Ο... υπουργός «είδε»
μάλιστα στη σύναξη ό,τι δεν κατάφεραν να δουν οι αδηφάγες κάμερες των πρωινών ψυχαγωγικών εκπομπών: «Τζάκι, ακριβά ποτά, μπουφέ για όλα τα γούστα», συνοδεύοντας τη φαντασιακή εικόνα με το σχόλιο: «Ωραίος ο καπιταλισμός παιδιά..., και τώρα επιστρέφοντας στην Αθήνα, ξεκινήστε (ξεκινείστε έγραφε) τον αγώνα μην τυχόν έρθει καμιά ριζοσπαστική αριστερά στα πράγματα και χαθούν όλα αυτά»! Προφανώς και η άποψη ενός «εκσυγχρονιστή» πολιτικού ταυτίζεται με εκείνη όσων πιστεύουν ότι οι αριστεροί πρέπει να είναι ταλαίπωροι και πένητες, μίζεροι στην εμφάνιση και ορκισμένοι εχθροί των brands, καταναλωτές σουβλακίων και ταξιδευτές σε ερημονήσια ίσα των 30 κατοίκων τους καλοκαιρινούς μήνες! Προφανώς και οι αριστεροφοβικές απόψεις Φλωρίδη ελάχιστη σημασία έχουν.

Εκείνο που έχει σημασία και μάλιστα αμιγώς πολιτική είναι ότι ο αρμόδιος για τις αλλαγές στον αστικό κώδικα υπουργός Δικαιοσύνης δεν έχει εκφράσει ακόμη -δημοσίως τουλάχιστον- την άποψή του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Η μοναδική φορά που αναφέρθηκε περιφερειακά στο θέμα ήταν αρχές του προηγούμενου Δεκεμβρίου όταν δήλωνε άγνοια και ανακοίνωνε πως το συγκεκριμένο ζήτημα δεν υπάρχει στο υπουργείο Δικαιοσύνης, «που είναι ένα υπουργείο είτε αποκλειστικά αρμόδιο είτε συναρμόδιο». Έτσι πίστευε τουλάχιστον τότε.

Γιατί το νομοσχέδιο υπάρχει, αλλά όχι στο... αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης. Με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στις 19 του μήνα και με απόφαση του πρωθυπουργού ο υπουργός Επικρατείας κ. Άκης Σκέρτσος αναλαμβάνει πρόσθετες αρμοδιότητες, και ειδικότερα υπεύθυνος της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ, εκτοπίζοντας το Δικαιοσύνης. Ούτε γι’ αυτό έχει πει κάτι ο κ. Φλωρίδης ή μήπως φταίει ο καπιταλισμός;

Η ΑΥΓΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα