Σε κλίμα “εκεχειρίας”...


Ο Στέφανος Κασσελάκης στις 4 θα απευθύνει την πρώτη ομιλία στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Παρών θα είναι και ο Αλέξης Τσίπρας. Η συνεδρίαση ...πραγματοποιείται εν αναμονή των ανακοινώσεων εκ μέρους της νέας ηγεσίας για την οριστική σύνθεση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά και των τομέων που θα αναλάβουν οι βουλευτές
εντός της Βουλής.

Η εσωκομματική ανακωχή μετά τη συνάντηση με τον Νίκο Φίλη όπως φαίνεται θα διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών κάτι που φάνηκε και από τη δήλωση του κ. Φίλη με την οποία κάλεσε σε συσπείρωση για τη μάχη στους δήμους και τις περιφέρειες.

Κατά τις πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διαβεβαίωσε τον πρώην υπουργό ότι δεν θα αλλάξουν τα κεντρικά πολιτικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πριν από το Συνέδριο, κάτι που σημαίνει ότι η Πολιτική Γραμματεία και η Κεντρική Επιτροπή θα παραμείνουν με τις ίδιες συνθέσεις. Εκκρεμεί η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την οποία έχει ζητήσει μετ’ επιτάσεως και μάλιστα δια επιστολής η “Ομπρέλα” με τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος να έχει πει ότι το πολιτικό όργανο θα συνεδριάσει μετά την ολοκλήρωση των διεργασιών εντός Κοινοβουλίου και του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ως προς τον χρόνο του Συνεδρίου ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να είπε στον κ. Φίλη ότι πιθανότατα θα γίνει Ιανουάριο ή Φεβρουάριο. Ωστόσο στα στελέχη της “Ομπρέλας” πιθανότατα θα επιμείνουν στο αίτημά τους για διεξαγωγή του Συνεδρίου σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που ψήφισε η Κεντρική Επιτροπή, δηλαδή τον Νοέμβριο. Πιθανότατα θα γίνει ψηφοφορία στα όργανα αν τεθεί ζήτημα αναβολής του προγραμματισμένου Συνεδρίου για μερικούς μήνες.

Ως προς τις αναθέσεις στη Βουλή φαίνεται πως ο Παύλος Πολάκης θα αναλάβει χρέη συντονιστή των τομέων της κοινοβουλευτικής ομάδας, ρόλο που είχε παλαιότερα ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Η Θεοδώρα Τζάκρη ίσως μετακινηθεί στη θέση της γραμματέως της κοινοβουλευτικής ομάδας. Σ’ αυτήν την περίπτωση πιθανότατα ο σημερινός γραμματέας Διονύσης Καλαματιανός θα αναλάβει καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος παραμένει ο Νίκος Παππάς. Χρέη κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ενδεχομένως θα συνεχίσει να εκτελεί και ο Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος ωστόσο ακόμη δεν έχει μιλήσει με τον νέο πρόεδρο για το θέμα.

libre.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα