Σκληρό ροκ από Σαμαρά στο Μαξίμου...


...για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών...

«Ας είναι πιο προσεκτικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κι ας συνειδητοποιήσει ότι ο πολιτικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κι όχι ο Αντώνης Σαμαράς!» λένε συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.Σε υψηλούς τόνους και με μια δόση ειρωνείας δόθηκε η απάντηση απ' το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου για τη στάση του στο
υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, μια νομοθετική παρέμβαση που έχει προκαλέσει σφοδρές αναταράξεις στην κυβερνώσα παράταξη...
Ο πρώην πρωθυπουργός είχε στηλιτεύσει την πρωτοφανή προτροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη για αποχή όταν έρθει το νομοσχέδιο προς ψήφιση, προκειμένου να καλύψει σε ένα βαθμό το μεγάλο ρήγμα εντός Ν.Δ. για το ζήτημα της ισότητας στον γάμο.
Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτήθηκε σχετικά με τα σχόλια του κ. Σαμαρά περί προτροπής σε αποχή και είπε ότι «ο πρώην πρωθυπουργός διατύπωσε απόψεις που έχει διατυπώσει ξανά, γνωστές απόψεις και ως προς την αποχή είναι ξεκάθαρο αυτό που είπε ο πρωθυπουργός. Ο πρωθυπουργός εκπροσωπώντας την εκτελεστική εξουσία εισηγείται αυτή τη νομοθετική παρέμβαση και προφανώς ζητάει και από τους βουλευτές της ΝΔ να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο και απευθύνει κάλεσμα συνολικά στα υπόλοιπα κόμματα και βουλευτές».

«Από εκεί και πέρα απευθυνόμενος σε εκείνους που σκέφτονται να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο είπε ότι είναι προτιμότερο να απέχουν. Η αποχή είναι μια κοινοβουλευτική στάση. Ο κ. Σαμαράς ως έμπειρος κοινοβουλευτικός το γνωρίζει και ο ίδιος στο νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης είχε επιλέξει την αποχή» τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ. «Αλλά επιμένουμε ότι εμείς εισηγούμαστε ένα νομοσχέδιο και προφανώς θέλουμε να υπερψηφιστεί» πρόσθεσε.
Τι απαντά ο Σαμαράς
Σε συνέχεια των δηλώσεων Μαρινάκη, συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αναφέρουν τα εξής: «Σήμερα, ημέρα έναρξης των υποχρεωτικών "φροντιστηρίων" του κ.Σκέρτσου στους βουλευτές της ΝΔ για τον γάμο ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε να "επιτεθεί" στον κ. Αντώνη Σαμαρά επειδή απουσίαζε στην ψηφοφορία τον ...Δεκέμβριο του 2015, επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ κι επί μεταβατικής προεδρίας τής ΝΔ, για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων!! Δεν αντιλαμβανόμαστε το "μάθημα" που θέλησε να δώσει σήμερα ο κ.Παύλος Μαρινάκης στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ.
Επί της ουσίας: πιστεύει η κυβέρνηση ότι το σύμφωνο συμβίωσης και ο γάμος είναι το ίδιο πράγμα; Δεν γνωρίζει ότι το σύμφωνο συμβίωσης αφορά σε νομικά ζητήματα για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ ο γάμος αφορά στην τεκνοθεσία, δηλαδή στα παιδιά, στη μητέρα και στον πατέρα; Επί της διαδικασίας: ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός ουδέποτε προέτρεψε, ούτε υπέδειξε στους βουλευτές του την "αποχή". Κι ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σεβάστηκε απολύτως το "ζήτημα συνείδησης" που του έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εκλογή τού Προκόπη Παυλόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας.
Γι αυτό, ας είναι πιο προσεκτικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κι ας συνειδητοποιήσει ότι ο πολιτικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κι όχι ο Αντώνης Σαμαράς!».
«Μασάζ» στους βουλευτές με επιλεκτική ανοχή
Η δεξιά παράταξη πραγματοποιεί από σήμερα... διήμερο σεμινάριο ενημέρωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με «απαραίτητη» τη συμμετοχή, όπως έγραφε το e-mail του γραμματέα της, Σταύρου Καλαφάτη. Ωστόσο, δεν αποκλείεται ορισμένοι από τον μεγάλο αριθμό διαφωνούντων να μην παρευρεθούν, ενώ όλο και αυξάνεται ο αριθμός αυτών που δηλώνουν αντίθετοι.
Ακόμα, και ο Νικήτας Κακλαμάνης, που υπερασπίζεται την ισότητα στο γάμο, επανέλαβε σήμερα μιλώντας στο Mega πως δεν σκοπεύει να πάει στο σεμινάριο, γιατί το θεωρεί προσβλητικό για τον εαυτό του, και πως όποιος βουλευτής διαφωνεί, πρέπει να παραιτηθεί. Ο βουλευτής της Ν.Δ. αντιπρότεινε σύγκλησης της Κ.Ο. προκειμένου να συζητηθεί αυτό το πολύ σοβαρό θέμα.
Στη συνάντηση - «μασάζ» είναι προγραμματισμένο να μιλήσει ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, που ισχυρίστηκε σήμερα πως «έχει διογκωθεί κάπως υπερβολικά αυτή η ενημέρωση, η οποία γίνεται παγίως, έχουν γίνει τουλάχιστον 20 έως σήμερα. Γίνεται σε όλα τα νομοσχέδια από τον επισπεύδοντα υπουργό προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για να φωτίσουν τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου».
Έσπευσε να πει πως «θα υπάρχει ψήφος κατά συνείδηση στους βουλευτές» αλλά έστειλε μήνυμα στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, «όπου συζητιούνται τα θέματα και τελικά εγκρίνεται ή όχι ένα νομοσχέδιο, έχουμε μία αυξημένη ευθύνη στήριξης αυτών των πρωτοβουλιών». Ωστόσο, διευκρίνισε πως «ο κ. Βορίδης έχει διατυπώσει εγκαίρως τις δικές του ενστάσεις. Όλα θα τα δούμε στην ώρα τους» είπε σημειώνοντας ότι ένας υπουργός... δεν παύει να είναι και βουλευτής! Στο ερώτημα εάν ο κ. Βορίδης μπορεί να βρεθεί εκτός κυβέρνησης, απάντησε: «Δεν νομίζω ότι τίθενται τέτοια ζητήματα σε αυτήν τη φάση».
Κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση Σαμαρά κατά της αποχής, ο κ. Σκέρτσος αρκέστηκε να πει πως με το πρόγραμμα, που περιείχε τη συγκεκριμένη δέσμευση, εξελέγη η Νέα Δημοκρατία. «Ο πρωθυπουργός το είπε και προεκλογικά και μετεκλογικά. Εγώ σέβομαι απόλυτα τον κ. Σαμαρά, θεωρώ ότι έχει προσφέρει υπηρεσίες στην πατρίδα ως πρωθυπουργός. Οι απόψεις του είναι γνωστές, είναι σεβαστές» είπε.
Σε ερώτηση εάν οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού είναι ακραίες απάντησε: «Δεν μπορώ να το πω αυτό, ο κ. Σαμαράς έχει κάνει σαφή τη θέση του. Για μας ζητούμενο είναι να αυξήσουμε τη συμμετοχή και την αντιπροσώπευση των πολιτών εντός της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Γιατί υπάρχουν σήμερα "αόρατες" κοινωνικές δυνάμεις που αισθάνονται ότι δεν εκπροσωπούνται από την πολιτική τάξη».
Νέο ομοφοβικό παραλήρημα Πλεύρη
Σε εντελώς διαμετρική αντίθεση οι ρατσιστικές δηλώσεις του Θάνου Πλεύρη στην ΕΡΤ, ο οποίος έκανε λόγο για «αλλοίωση» της οικογένειας, που κατά τον ίδιο «πρέπει να μείνει όπως την ξέρουμε».
Επιδιδόμενος σε ακόμα ένα ομοφοβικό παραλήρημα ισχυρίστηκε πως «εάν θεσμοθετήσουμε αυτή τη μορφή οικογένειας, σημαίνει ότι και στα σχολεία τα παιδιά μας θα διδάσκονται ότι αυτές είναι οι μορφές οικογένειας» συμπληρώνοντας πως «αν όλα στηρίζονται στην αγάπη, τότε θα υπήρχε αντίστοιχο αίτημα και από τους πολυγαμικού».
«Το να αλλάξουμε έναν θεσμό που τον ξέρουμε ανά αιώνες, που λειτουργεί σε όλες τις κοινωνίες με αυτόν τον τρόπο τον οποίο λειτουργεί και να πούμε ξαφνικά ότι η οικογένεια είναι κάτι άλλο από αυτό που ξέρουμε επειδή θέλουμε να ικανοποιήσουμε το εγώ κάποιου ανθρώπου ο οποίος λέει ότι ενώ είμαστε δύο άντρες μαζί και ο ένας μπορεί να υιοθετήσει και ένα παιδί, θέλουμε να είμαστε συγχρόνως δύο πατεράδες. Δύο πατεράδες συγχρόνως δεν μπορεί να υπάρχουν» υποστήριξε.
Καταψηφίζει και ο Καράογλου
Αποφασισμένος να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια εμφανίστηκε στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ο βουλευτής ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου. Όπως είπε ο κ. Καράογλου για εκείνον «είναι θέμα αρχών και αξιών. Είναι πολύ προωθημένο για τις αντιλήψεις μου».
«Θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια», ξεκαθάρισε σημειώνοντας πως οι αρχές, οι αξίες, τα ιδανικά και η ιδεολογία του δεν «του επιτρέπουν» να το κάνει. «Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια παραδοσιακή οικογένεια όπου είχα πατέρα και μητέρα, για λίγα χρόνια γιατί δεν τη χάρηκα γιατί έφυγε νωρίς, την αδελφή μου, παππού και γιαγιά. Δεν χρησιμοποιώ τον όρο «φυσιολογική» για να μη φανεί ότι οι άλλοι είναι κάτι διαφορετικό. Έτσι έχω μάθει, έτσι έμαθαν τα παιδιά μου κι έτσι θέλω να συνεχίσω. Είναι κάτι που υπερβαίνει τη δική μου νοοτροπία» είπε, διευκρινίζοντας ωστόσο πως χαίρεται που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει τη δυνατότητα να ψηφίσουν κατά συνείδηση.
Σχετικά με το νομοσχέδιο ο κ. Καράογλου υποστήριξε ότι το «κλίμα» στα χωριά «είναι πολύ βαρύ». «Στη ΝΔ έχουμε πετύχει να έχουμε δημοκρατία και διάλογο. Βέβαια υπερισχύει η άποψη της πλειοψηφίας και των θεσμικών οργάνων. Αυτό το νομοσχέδιο είναι πολύ προωθημένο για την ελληνική κοινωνία. Και στα άλλα κόμματα υπάρχουν αντίθετοι. Το κλίμα στα χωριά είναι πολύ βαρύ. Φορτισμένο. Στην περιφέρεια του νομού Θεσσαλονίκης η συντριπτική πλειοψηφία είναι αντίθετη και με τον γάμο των ομόφυλων αλλά κυρίως με το θέμα της υιοθεσίας-τεκνοθεσίας.
Σημαντικό που ο πρωθυπουργός απέκλεισε το θέμα της παρένθετης μητέρας γιατί διαφορετικά θα είχαμε μια γυναίκα που θα ήταν εκκολαπτική μηχανή. Ωστόσο για μένα το πρόβλημα είναι ηθικών αρχών. Θεωρώ ότι θα μπορούσε στα πλαίσια του νόμου που ήδη υπάρχει και είναι το σύμφωνο συμβίωσης να υπάρξει μία τροπολογία που να ρυθμίζει το ζήτημα για τα ελάχιστα ζευγάρια που έχουν παιδί».
Keywords
ροκ, σαμαρας, μαξιμου, ροκ, νεα δημοκρατια, για μας, συριζα, ψηφοφορία, μαρινακης, συμμετοχή, mega, τίθενται, νέα, ΕΡΤ, σημαίνει, σχολεια, βεργινα, τηλεοραση, θεσσαλονικη, Αντωνης Σαμαρας, κακλαμανης, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, βασιλικος γαμος, επιλεκτικη χρεοκοπια, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, σταυροι, τσιπρας, Ημέρα της μητέρας, αλλαγη ωρας 2013, ξανα, κοινωνια, κομματα, βουλευτες, το θεμα, βεργινα, γαμος, γυναικα, δημοκρατια, θεμα, μητερα, προγραμμα, τηλεοραση, ωρα, mail, mega, αγαπη, ακης, βοριδης, γινει, γινεται, δυνατοτητα, δηλωσεις, δικη, δωσει, διημερο, δοθηκε, ειπε, υπαρχει, ενημερωση, ευθυνη, εφυγε, ζευγαρια, ιδιο, υπηρεσιες, υφυπουργος, ιδεολογια, κυβερνηση, κλιμα, λογο, μητσοτακης, μορφη, νικητας, οικογενεια, παιδι, παιδια, περιβαλλον, συζητηση, συνεχεια, συμμετοχή, σχολια, τίθενται, ψηφοφορία, αντρες, αιωνες, για μας, κυριακου, μεινει, παυλος, ρηγμα, σημαίνει, θανου, θελω να, θεματα, χαιρεται, γιαγια
Τυχαία Θέματα