Τα Γενόσημα και οι Νεό-Δούλοι

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος εκτιμά ότι η εκτεταμένη χρήση αντιγράφων φαρμάκων(γενόσημων) θα διευκολύνει σημαντικά στον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης,λόγω της χαμηλότερης τιμής τους και πιέζει ώστε το 50% ποσού των διακινούμενωνφαρμάκων να αφορά γενόσημα με την .........προοπτική να φτάσουμε πιθανόν στο 83% τωνΗΠΑ..
Το ερώτημα είναι, αν πράγματι τα γενόσημα
είναι το ίδιο καλά, γιατί να μηφτάσουμε στο 100%, γλιτώνοντας συνάλλαγμα, ή ο κος υπουργός έχει στο μυαλό τουκάτι άλλο, δηλαδή, όποιος έχει λεφτά θα έχει καλά φάρμακα και όποιος δεν έχειλεφτά θα παίρνει φάρμακα σκουπίδια, τύπου Placebo. Αυτή η ταξική κατηγοριοποίηση ισχύει ήδη στην Παιδεία και στην Υγεία. Οποιοςδεν έχει λεφτά στέλνει τα παιδιά του σε άθλια δημόσια σχολεία και σε άθλιαδημόσια νοσοκομεία. Με λίγα λόγια βαδίζουμε προς μια κοινωνία, όπου όποιος έχειλεφτά θα απολαμβάνει καλή προνομιακή παιδεία, υγεία, κ,λ.π. όποιος δεν έχειλεφτά να κόψει το κεφάλι του να βρει. Στην Αρχαία Ελλάδα, οι δούλοι είχαν πειστεί πως είναι κατώτερα όντα καιόφειλαν να συμπεριφέρονται ως κατώτερα όντα Στην Οδύσσειά του ο Ομηρος, βάζει τον δούλο Εύμαιο να λέειπως «όποιος γίνεται ή γεννιέται δούλος,οι θεοί του στερούν τη μισή αρετή»!
Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος δεν μας λέει το ίδιο, αλλά μας αφήνεινα το εννοήσουμε και να το δεχτούμε δουλικά.Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να μειώσουμε την ιατροφαρμακευτικήδαπάνη. Να στέλνουμε εκείνους που κοστίζουν και δεν προσφέρουν τίποτα στηνπαραγωγή, μια ώρα νωρίτερα εκεί που τους αξίζει. Είναι κι αυτό μια κάποια λύση
Keywords
Τυχαία Θέματα