Τα κοράκια περιμένουν…

Του Θανάση Νικολαΐδη
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ «κλείδωσε», τοχρήμα εγκρίθηκε, ο...σάκος ταξιδεύει. Για να ανοιχτεί στην ώρα του και, μέχριτότε, απείραχτος και σφραγισμένος. Μόλις τον ξεφορτώσουν, ο μισός θ’ αδειάσειγια τους πιστωτές μας. Τους ξέρουμε, τους βλέπουμε χιλιάδες μίλια μακριά σερόλο συνεταίρου, «φίλου» και…τοκογλύφου. Τη δουλειά τους αυτοί κι εμείς τηδικιά μας. ΤΑ χέρια, ντόπια χέριαμακρυχέρηδων, βέβηλα, «έμπειρα» και μαθημένα περιμένουν απλωμένα γύρω απ’ τονσάκο (με το χρήμα). Τριγύρω τα κοράκια σε διάταξη μάχης. Υπομονετικά μη δώσουνστόχο για τον στόχο και τις........ προθέσεις τους. Κρατικοδίαιτα
είτε ελεύθερα κοράκιαπεριμένουν το τσιμπούσι και άλλα, νόμιμα και συντεταγμένα για γεύμα καθωσπρέπεικαι για νόμιμες οικονομισιές.
ΜΗ γελιόμαστε και είναιδεδομένοι οι άρπαγες και προσδοκώμενα (γι αυτούς) τα κέρδη τους. Οι δομές δενάλλαξαν, οι κλέφτες διάσπαρτοι, αφύλαχτοι και…αισιόδοξοι διανύουν περίοδοχάριτος για να μας ξανάρθουν δριμύτεροι και το μάτι τους γυαλίζει. Για τον σάκομε το περιεχόμενό του, πριν τον αδειάσει ο διπλανός. Μεγαλοφοροφυγάδες ένιωσαντις χειροπέδες μπροστά στην κάμερα χωρίς να τους φιλοξενήσει το κελί, καικαταχραστές του δημοσίου χρήματος δεν καρδιοχτύπησαν. Νομότυπα και προσεγμένεςοι λαμογιές κι άντε να ψηφίζεις νόμους φρέσκους και με αναδρομική ισχύ. Αυτά ηΒουλή τα εμπνέεται, τα θεσπίζει και τα δρομολογεί μόνο για τους «μικρούς»,αδύναμους και ανυπεράσπιστους. ΟΣΟ για κάποιους υπουργούςπου ομολόγησαν τη μίζα τους και χαίρουν άκρας υγείας και…ελευθερίας με τον νόμοπερί «μη ευθύνης» παραμάσχαλα και πίνουν τον καφέ τους στα Παρίσια, μηνπεριμένεις…συντριβή. Ούτε από φιλότιμο, ούτε συντριβή τους απ’ το «σύστημα» πουπαραμένει αλώβητο.ΤΑ χέρια περιμένουν απλωμένα,γιατί κανένας δεν τους τα’ κοψε. Τα γαμψώνυχα ακροβολισμένα (ξαναοσμίστηκανψητό) δεν τους κόψανε τη μύτη. Κι εμείς; Ελπίζουμε(;!). Πως θα ξεχρεώσουμε κιό,τι περισσέψει θα το…μοιραστούμε. Τζάμπα προσδοκία και αναμονή όσο ΕΝΑΣ τουςδεν μπήκε φυλακή, όσο δεν δημεύτηκε περιουσία και δεν αποκαλύφτηκαν λίστεςελβετοκαταθετών, όσο οι βουλευτές μας τρέμουν για την επανεκλογή και οι οπαδοίτρέχουν ξοπίσω τους.ΔΕΝ θα δεις ευρώ για μοιρασιάκοινή και πάρ’ το απόφαση. Θα (ξανα)αδειάσει ο σάκος, αργά, μεθοδικά-τα κοράκιαδεν αλλάζουν φύση από μόνα τους. Θα (ξανα)μείνουμε στον…άσο και θα ψάχνουμε γιαενόχους, πνιγμένοι στα χρέη και στα αποκαΐδια. Όσο αυτοί επιμένουμε ελληνικά.Όσο κανέναν τους δεν χώνουν στη «στενή».
Keywords
Τυχαία Θέματα