Θα μας τρελάνει ο Φλωρίδης: Μίλησε ξανά για άρση ασυλίας των τραπεζιτών...


Απέρριψε μεν την τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο ακριβώς θέμα, αλλά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παρέμβασης στους Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Τον είχε αδειάσει μεγαλοπρεπώς το Μαξίμου τον περασμένο Ιούλιο...

Γκάφα ή ευσεβείς πόθοι; Ο υπουργός Δικαιοσύνης προχώρησε σε μια ακόμη ακατανόητη τοποθέτηση εντός Βουλής, καθώς απέρριψε με αιχμές την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ

για την άρση ασυλίας των τραπεζιτών, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να φέρει σχετική ρύθμιση.

Ο Γιώργος Φλωρίδης είπε σήμερα ότι «αποσπασματικές και επ΄ ευκαιρία δημιουργίας εντυπώσεων ρυθμίσεις δεν μας βρίσκουν σύμφωνους», ωστόσο, τόνισε πως «αυτά τα ζητήματα θα εξεταστούν κατά την ευρεία συζήτηση που γίνεται για τον ΠΚ και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που σε λίγες ημέρες θα δοθεί σε διαβούλευση».

Με ενδιαφέρον, πλέον, αναμένεται η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς την προηγούμενη φορά που ο κ. Φλωρίδης είχε διατυπώσει τέτοια πρόταση (σ.σ. στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης) είχε εισπράξει μεγαλοπρεπές άδειασμα.

Τον περασμένο Ιούλιο ο Γιώργος Φλωρίδης τα είχε κάνει μαντάρα προκαλώντας πονοκέφαλο στο Μαξίμου, καθώς είχε… κατακεραυνώσει την σχετική νομοθεσία για το ακαταδίωκτο, επιχειρώντας να τη χρεώσει, λανθασμένα, στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο νόμος ανήκε στη Νέα Δημοκρατία.

Τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε χαρακτηρίσει «προσωπικές απόψεις» τις… δεσμεύσεις του υπουργού, προσθέτοντας ότι δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο στο υπουργικό συμβούλιο.

efsyn.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα