«Βράζει» η ΝΔ και εκ δεξιών και από τους... φιλελεύθερους...


Όταν μέσα σε ένα 24ωρο, η μισή... ΝΔ έχει «αδειάσει» τον υπουργό Εξωτερικών κατηγορώντας τον πως «λογόκρινε την Τέχνη» και ...ένας πρώην πρωθυπουργός έχει καταψηφίσει μία νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, είναι προφανές ότι το σημερινό υπουργικό συμβούλιο δεν ξεκινά στην πλέον... ανέφελη ατμόσφαιρα.


Σημειωτέον ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι η τελευταία της χρονιάς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποντάρει πολλά, αφού μεταξύ άλλων θα παρουσιαστεί και μία πρωτοβουλία
που θα πυροδοτήσει πολιτικές αντιδράσεις, αλλά και θα δώσει αφορμή για μία ιδεολογική συζήτηση: η «παράκαμψη» του άρθρου 16 και η μετάβαση στο «ελεύθερο πανεπιστήμιο», έτσι όπως ονομάζει τα παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης. Το Μαξίμου επενδύει πολλά στο νομοσχέδιο για ένα απλό λόγο: διότι σε μία συγκυρία που η κυβέρνηση παραπατάει και διακρίνεται από μεταρρυθμιστική κόπωση και μέτρια διαχειριστική επάρκεια, μία τέτοια πρωτοβουλία έρχεται να δείξει εκ νέου, ακόμη και με την πολιτική αντιπαράθεση που θα προκαλέσει, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη «σπάει αβγά».
«Βράζουν» οι δεξιοί
Βεβαίως, όπως προαναφέρθηκε, η ατμόσφαιρα δεν είναι κατάλληλη για μεταρρυθμιστικές κορόνες και πανηγυρισμούς, αφου επί της ουσίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται το επόμενο διάστημα να... επουλώσει πληγές που αφορούν στην κυβέρνηση και τα πρόσφατα «παραπατήματά» της: για παράδειγμα, η καταψήφιση του νομοσχεδίου για τους εργάτες γης από τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και ο τρόπος με τον οποίο πολλοί βουλευτές της ΝΔ εξωτερίκευσαν τη δυσφορία και την πολιτική διαφωνία τους, αποτελούν σαφή δείγματα ότι η δεξιά πτέρυγα της ΝΔ βρίσκεται σε αναβρασμό. Ενόψει, λοιπόν, της κύρωσης των τριών μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία, της θέσπισης της ισότητας στο γάμο και την τεκνοθεσία, αλλά και με δεδομένη την επιτάχυνση των επαφών Ελλάδας-Τουρκίας για επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών, η δεξιά πτέρυγα του κόμματος είναι σαφές ότι δείχνει στο Μαξίμου πως τελεί σε αναβρασμό και ότι δε θα μείνει σιωπηλή.
Φάουλ Γεραπετρίτη
Ωστόσο, την ίδια ώρα, ακόμη και οι φιλελεύθεροι της ΝΔ δείχνουν ότι η παραλυτική ατμόσφαιρα έχει επενεργήσει και σε εκείνους και πλέον, η λεγόμενη «συγκολλητική ουσία της εξουσίας» δεν είναι τόσο ισχυρή όσο στο παρελθόν. Δεν είναι τυχαίο ότι χθες, το μισό υπουργικό συμβούλιο και πολλά στελέχη της ΝΔ έσπευσαν να αδειάσουν τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, για την απόφασή του να κατεβάσει έργο τέχνης από την πρεσβεία μας στη Νέα Υόρκη, επειδή το αξίωσε ο Νατσιός της «Νίκης».Αν όλα τούτα δείχνουν κάτι, είναι ότι εισερχόμαστε σε μία ρευστή περίοδο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενδέχεται σε πλείστες όσες περιπτώσεις να κληθεί να βαδίσει σε πολιτικά ναρκοπέδια, με αβέβαια αποτελέσματα...
matrix24.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα