15η Ιουλίου 1965 -15η Ιουνίου 2011 – Και βέβαια η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα!

Γράφει ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος

Την 15η Ιουλίου 1965 εξέπνευσε το μετεμφυλιακό καθεστώς και οι μόνοι που δεν το γνώριζαν ήταν τα Ανάκτορα και οι αποστάτες.
Οδήγησαν όμως τη χωρά στη χούντα του 67 και στην Κυπριακή τραγωδία και επανήλθαν, μέσω της κολυμβήθρας του Σιλωάμ (της δήθεν αντίστασής τους κατά της χούντας), για να....
φέρουν τη χώρα στην 15η Ιουνίου 2011, κατά την οποίαν εξέπνευσε το μετα-δικτατορικό πολιτικό σύστημα.


Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην έχουμε άλλη καταστροφή.


Και η ελπίδα μας είναι σε αυτόν τον Λαό ο οποίος την Τετάρτη έπραξε το μεγαλειώδες. Έβγαλε τις μάσκες από ένα παρακράτος το οποίο μας έχει ταλαιπωρήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν υπάρχει και ο μόνος που προσποιείται ότι δεν το αντιλαμβάνεται, είναι ο κ. Παπανδρέου (όπως το 1965 ο τότε Άναξ…)

Τη μονή προσφορά που μπορεί να κάνει ο κ. Παπανδρέου στην Ελλάδα είναι να φύγει χθες πριν έχουμε αιματοχυσία.

Μετά τις αρνήσεις δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να συνταθούν με το «μεσοπρόθεσμο», είναι πέραν πάσης αμφιβολίας βέβαιο ότι το νέο μνημόνιο δεν θα ψηφιστεί και από άλλους βουλευτές του.

Τι περιμένει λοιπόν ο κ. Παπανδρέου; Να φύγει βιαίως;

Την Τετάρτη έπαιξε με την υπομονή του Ελληνικού Λαού. Ως άλλος «Λουδοβίκος» (σε λάθος εποχή όμως), προσποιήθηκε ότι συμβιβάζεται με τον Λαό, αλλά την ίδια ώρα τον κορόιδευε ασύστολα.

Σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμώ να έχει την ιδίαν τύχη με τον Λουδοβίκο και την Μαρία Αντουανέτα, αλλά δεν αντιλαμβάνεται ότι όταν ο Ελληνικός Λαός για πρώτη φορά τον αποδοκιμάζει μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι έχει ήδη χάσει και το τελευταίο κύρος που του προσφέρει ακόμη η θεσμική του θέση;


elzoni.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα