28η του Οκτώβρη:ΤΟΤΕ και ΤΩΡΑ

Ζούμε, πράγματι, μια κακόγουστη ιστορική φάρσα: Η φετινή επέτειος του ιστορικού «ΟΧΙ» απέναντι στους εισβολείς του φασιστικού άξονα συμπίπτει με ένα δραματικό «ΝΑΙ» των ανδρεικέλων στους σημερινούς εισβολείς: Στον νέο φασιστικό «άξονα» της ΕΕ, του Ευρώ και...
της διεθνούς μαφίας του χρήματος (νεοταξικός φασισμός).

Με τις γενικές αφαιρέσεις, βεβαίως (όπως υπογραμμίζουμε συνέχεια), με τις υπεραπλουστεύσεις και τις τυπικές σχηματοποιήσεις, ΣΥΓΧΩΡΟΥΝΤΑΙ οι αμαρτίες.

Το χειρότερο: δολοφονούμε την Ιστορία, την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα και συμβάλλουμε στην αλλοίωση
της αλήθειας, στη «νωθρότητα» της σκέψης και στην παραγωγή μύθων…

Το απλουστευτικό σχήμα «Το “ΟΧΙ” Εκείνων και το “ΝΑΙ” το δικό μας», διαπράττει αυτά τα «εγκλήματα»!

Ζήτημα 1ον

Οι δύο εποχές (τότε και σήμερα) είναι εντελώς διαφορετικές:

α). ΤΟΤΕ: Το παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα βρισκόταν στο απόγειο των ΕΘΝΙΚΩΝ ιμπεριαλισμών οι οποίοι συγκρούονταν πολεμικά και θανάσιμα μεταξύ τους, με αιχμή τους δύο μεγάλους ιμπεριαλιστικούς Συνασπισμούς: Το γερμανικο-ιταλικό άξονα και τις δυνάμεις που είχαν συσπειρωθεί γύρω από τον «άξονα»του αγγλό-γαλλικού ιμπεριαλισμού….

β). ΣΗΜΕΡΑ: Το παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πλέγμα έχει ξεπεράσει εκείνο το «στάδιο» και είναι ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΑ οργανωμένο και συγκροτημένο σε πλανητικούς (υπερεθνικούς) μηχανισμούς εξουσίας: Νέα Τάξη

Σήμερα υπάρχει μια ΕΝΙΑΙΑ, ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ιμπεριαλιστική εξουσία, η ΕΞΟΥΣΙΑ των υπερεθνικών συγκροτημάτων του κεφαλαίου και του χρήματος και ΕΝΤΟΣ αυτής της υπερεθνικής συγκρότησης γίνεται ο ΠΟΛΕΜΟΣ συμφερόντων και το αλληλοφάγωμά τους.

Με πρώτα θύματα τους λαούς όλου το κόσμου και τα «αδύνατα κλαδιά» του ενιαίου (παγκοσμιοποιημένου) ιμπεριαλιστικού δέντρου: τις δορυφορικές αστικές κοινωνίες, τους «φτωχούς» καπιταλιστικούς συγγενείς και τα ΕΘΝΙΚΑ κράτη με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

ΣΗΜΕΡΑ, μέσα στην ΕΕ (που μας ενδιαφέρει άμεσα) ΟΛΕΣ οι χώρες είναι χειροπόδαρα ΔΕΜΕΝΕΣ και ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΕΣ στους οικονομικούς και πολιτικούς μηχανισμούς της, ιδιαίτερα στο Ευρώ, συνακόλουθα είναι υποχείρια των ισχυρών της ΕΕ και της χρηματιστηριακής ασυδοσίας και απληστίας των τοκογλυφικών μηχανισμών…

Ζήτημα 2ον

ΤΟΤΕ: Η Ελλάδα», ως εθνικός καπιταλισμός, ήταν υποταγμένη στον αγγλικό ιμπεριαλισμό και αυτό υπαγόρευσε στο ελληνικό καθεστώς το «ΟΧΙ».

Σήμερα προσπαθούν να μας πείσουν κάποιοι ότι ήταν η «γενναιότητα» και ο «πατριωτισμός» του Μεταξά που τον οδήγησαν στο «ΟΧΙ».

Χοντροκομμένη αλλοίωση και ισοπέδωση της ιστορικής αλήθειας.

Ο ίδιος ο Μεταξάς είναι αποκαλυπτικός:

«Είμεθα ουδέτεροι εφ' όσον χρόνον η Αγγλία θέλει να είμεθα ουδέτεροι. Τίποτε δεν κάνομε χωρίς συνεννόησιν με την Αγγλία και, τις περισσότερες φορές, ό,τι κάνομε γίνεται κατά σύστασιν ή παράκλησιν της Αγγλίας. Η Ελλάς είναι ζωτικό τμήμα της αγγλικής αυτοκρατορικής αμύνης».
Keywords
Τυχαία Θέματα