900 εκατομμύρια οι συνδρομές σε ασύρματα δίκτυα

Ο όγκος των δεδομένων που ανταλλάσσονται από φορητές συσκευές θα έχει δεκαπλασιαστεί σε πέντε χρόνια από σήμερα, εκτιμά μελέτη της Ericsson. Παράλληλα προβλέπεται ότι ο αριθμός των συνδρομών στα ασύρματα δίκτυα, όπως αυτά της κινητής τηλεφωνίας, θα έχει εκτιναχτεί στα πέντε δισεκατομμύρια, στο....
τέλος του 2016!

Η πιο πρόσφατη αναφορά της σουηδικής εταιρείας, σχετικά με την κίνηση και την αγορά των δεδομένων, θέλει των αριθμό των συνδέσεων στα ασύρματα δίκτυα τηλεπικοινωνιών να παρουσιάζει αύξηση κατά 60% στη διάρκεια
του τελευταίου έτους, με το σύνολό τους παγκοσμίως να φτάνει τα 900 εκατομμύρια στο τέλος του 2011. Ως αποτέλεσμα, η κίνηση δεδομένων μεταξύ φορητών συσκευών έχει τριπλασιαστεί, σε διάστημα μόλις ενός χρόνου.

Η Ericsson αναμένει ότι ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του όγκου δεδομένων θα είναι της τάξης του 60%, κυρίως λόγω της αυξημένης ζήτησης υπηρεσιών βίντεο. Επίσης, η άφιξη νέων smartphones, η μεγαλύτερη χωρητικότητα των δικτύων, καθώς και η μεγαλύτερη χρήση εφαρμογών σε φορητές συσκευές θα είναι παράγοντες που θα συντελέσουν στην αυξανόμενη κίνηση δεδομένων.

Ενδιαφέρουσα, με βάση τις πληροφορίες που συλλέγονται από εκατοντάδες δίκτυα, είναι και η πρόβλεψη ότι το 2016 πλέον του 30% των κατοίκων της Γης θα ζουν σε αστικές περιοχές, με πληθυσμιακή πυκνότητα μεγαλύτερη των 1.000 ανθρώπων ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Ενδεικτικά και σύμφωνα με στοιχεία της πρόσφατης απογραφής, το Λεκανοπέδιο Αττικής παρουσιάζει πυκνότητα 1.276 κατοίκων ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

http://www.protothema.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα