ANATΟΜΙΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ

Απόστολος Λ. Πιερρής

Αναμφισβήτητα, έχουμε πια φανερό το Καθεστώς Κατοχής στη χώρα. Το καθεστώς της Ηγετικής Αναξιοκρατίας έριξε την χώρα σε υποτέλεια: η Ελλάδα είναι εν τοις πράγμασιν Προτεκτοράτο. Επίσημα και αδίστακτα προκηρύσσεται από τους κάθε είδους αρμόδιους έξω, ότι η Ελλάδα έχει απωλέσει την Εθνική Κυριαρχία και Ανεξαρτησία της. Ειδικά η Γερμανία έχει καταστήσει σαφή τη.....
στρατηγική της: βοηθάει μόνο υπό όρους υποταγής. Ήδη καταφθάνουν
Γερμανοί Gauleiter. Και παραιτείται Υπουργός την ίδια μέρα, και μία μέρα πριν επισημοποιηθεί το νέο τραπεζικό κόλπο, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία των συμφερόντων της Θάλασσας. Ημέρες του 1914 και 1939.

Το πράγμα πάει όντως πολύ πίσω και μακριά, στα δυσοίωνα εγκαίνια του κακορίζικου Νεοελληνικού Κράτους. Αρχίσαμε, ως μη οφείλαμε, με τη Βαυαροκρατία. Όταν η κοινωνία τους έδιωξε, ξεμείναμε, ως μη οφείλαμε, με τους λακέδες των Βαυαρών για ηγετικές ομάδες, εσαεί ανίκανες και διεφθαρμένες. Θεμελιώθηκε το καταπιεστικό, νεοφεουδαρχικό, εξαμβλωματικό Κράτος της ολιγαρχίας και διαπλοκής, το ίδιο και απαράλλακτο επί Κωλέττη και τώρα. Εναντίον αυτού του «Συστήματος» (όπως το ονόμασαν τότε) εξεγέρθηκε ο λαός και έδιωξε τον Όθωνα. Δεν ολοκληρώσαμε ούτε αυτήν την Επανάσταση, ως οφείλαμε, και έτσι κάναμε απλώς αλλαγή βασιλικού οίκου και μείναμε με το ίδιο Σύστημα.

Το Σύστημα Leviathan οδήγησε, όπως ήταν αναγκαίο, στην καταστροφή της χώρας κατά την τελευταία δεκαετία του 19ου αιώνα. Χρεωκοπία το 1893 και στρατιωτική συντριβή το 1897. Κερασάκι στην τούρτα της γελοιότητας επί της καταστροφής ήταν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα το 1896. Η Κοινωνία αντέδρασε και ο Στρατός ανέλαβε την εκτέλεση της λαϊκής εντολής: έγινε η ένδοξη επανάσταση του 1909. Αλλά, κρίμασι γνωστοίς και ασυγγνώστοις, την αφήσαμε, ως μη οφείλαμε, ατελή. Δεν ξεπαστρέψαμε το όνειδος της Ηγετικής Αναξιοκρατίας. Ο Βενιζέλος επικεντρώθηκε σωστά στην επανάσταση ως προς την εξωτερική πολιτική και στην αλλαγή στρατηγικού δόγματος της χώρας, αλλά ανεπίτρεπτα αγνόησε την προαπαιτούμενη συμπληρωματική εσωτερική επανάσταση. Το νόημα της Εθνικής Επανάστασης φαλκιδεύτηκε για μια ακόμη φορά. Κι έτσι καταλήξαμε στον Διχασμό και στη Μικρασιατική Καταστροφή. Αυτή τη φορά αποδόθηκε δικαιοσύνη και εκτελέστηκαν μερικοί της Ηγετικής Αναξιοκρατίας. Αλλά δεν επήρκεσε. Το Καθεστώς Σύστημα αναδιπλώθηκε, και μετά από ποικίλες περιπέτειες που θα εξηγήσω άλλοτε και αλλού, οδήγησε στον Δοσιλογισμό της Γερμανικής Κατοχής, στη δεύτερη «Βαυαροκρατία». Το Σύστημα δεν ξεχνάει τη συγκεκριμένη λακέδικη καταγωγή του.

Νέος Διχασμός, που έκρυβε υπό λανθασμένη ιδεολογική ετικέτα την ουσία της πραγματικότητάς του. Νέες έσχατες περιπέτειες. Νέες καλλιεργούμενες συγχύσεις με τεχνητό και τεχνήεν θόλωμα των πραγματικών θεμάτων. Νέα μεθόδευση τις τελευταίες δεκαετίες, με ένταση από το 1996 αποκορυφούμενη τώρα, να μας βουλιάξουν με «πακέτα» και χρέη. Δημιούργησαν μια φούσκα ευημερίας στην κοινωνία για να τη ναρκώσουν και απονευρώσουν. Γι
Keywords
Τυχαία Θέματα