Die Welt: «Η Γερμανία δεν αποκλείει πλέον το ευρωομόλογο»

H γερμανική κυβέρνηση δεν αποκλείει πλέον την έκδοση ευρωομολόγων ως την ύστατη λύση για να σωθεί το ευρώ, ανέφερε την Κυριακή δημοσίευμα στη....
γερμανική συντηρητική εφημερίδα Welt.

Παρά το γεγονός ότι τόσο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaueble όσο και ο υπουργός Οικονομίας Philipp Roesler επαναδιατύπωσαν το Σαββατοκύριακο δημοσίως την αντίθεσή τους στην πρόταση του ευρωομολόγου, ρεπορτάζ της Welt αναφέρει ότι το Βερολίνο την εξετάζει, παράλληλα με άλλα μέτρα.

"Η διαφύλαξη της ευρωζώνης, με όλα
τα μέλη της, έχει για μας απόλυτη προτεραιότητα", φέρεται να είπε κυβερνητική πηγή στην εφημερίδα. Η Welt φιλοξένησε τη δήλωση αυτή σε άρθρο υπό την επικεφαλίδα: "Η κυβέρνηση δεν αποκλείει πλέον ευρωπαϊκή ένωση μεταβιβάσεων και κοινά ευρωομόλογα ως ύστατη λύση".

Η Welt, που πρόσκειται παραδοσιακά στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της Καγκελαρίου Angela Merkel, μετέφερε σε πλάγιο λόγο και την εξής δήλωση της ίδιας πηγής: "Σε περίπτωση ανάγκης θα μπορούσε κανείς επομένως να είναι διατεθειμένος να αποδεχτεί τη θεσμοθέτηση μίας 'ένωσης μεταβιβάσεων' και κοινών ευρωομολόγων, ως ύστατη λύση".

"Χωρίς αυτά τα ευρωομόλογα, μπορεί να μην είναι πλέον δυνατόν να σωθεί η ευρωζώνη", συνέχισε η εφημερίδα, πάντα επικαλούμενη δήλωση της πηγής της σε πλάγιο λόγο. "Ο δρόμος που έχουμε πάρει μέχρι στιγμής, με πακέτα διάσωσης δισεκατομμυρίων για χώρες που παλεύουν με τα οικονομικά τους, αρχίζει να φτάνει στα όριά του."

Κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα. Ο εκπρόσωπος παρέπεμψε, ωστόσο, σε συνέντευξη του Schaeuble στο περιοδικό Spiegel η οποία δημοσιεύτηκε επίσης την Κυριακή.

http://www.newscode.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα