Eχουν πάθει ζημιά. Ολο Βλακείες λένε. Το ΙΟΒΕ σας έλειπε... κακομοίρηδες

Γράφει ο Αδαμάντινος

«Η Ελλάδα μπορεί να πληρώσει τα χρέη της», υποστηρίζει ο οικονομολόγος, επιστημονικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Γιάννης Στουρνάρας σε άρθρο του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Αδ.: Με τι. Με πορδές; Αφούη χώρα δεν παράγει τίποτα, η φτώχεια αυξάνει, η ανεργία θα....
αυξηθεί δραματικά, και σε κανένα μνημόνιο δεν έχει ληφθεί πρόνοια για ανάπτυξη, που αμφιβάλλω αν σκαμπάζει τι είναι.

Ο κ. Στουρνάρας εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία είναι σε θέση να παράγει πολύ περισσότερα από αυτά που η σημερινή κατάσταση αφήνει να φαίνονται. Επιπλέον τονίζει ότι το πρόγραμμα διάσωσης βρίσκεται στα αρχικά του στάδια και απαιτεί υπομονή, δεδομένου ότι πρόκειται για μαραθώνιο.

Αδ.: Το πρώτο μνημόνιο απέτυχε οικτρά, παρότι έβαλε πλάτη κλπ και ο Καρατζαπάρτας. Το άτομο δεν έχει καταλάβει την κατάσταση της οικονομίας ή λέει αστεία στα ΜΜΕ! Η διάσωση έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια. Θεωρία προβλέψεων έχει μάθει στο πανεπιστήμιο; Καλύτερα να τη ξαναδιαβάσει. Καθε μνημόνιο και ReBoot θα κάνουμε. Παρλαπίπες condensed…λέει.

«Πιστεύω ακράδαντα, ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, θα κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και θα αποπληρώσει ολόκληρο το χρέος της», γράφει ο κ. Στουρνάρας.

Αδ.: Αν ήταν ότι υπογραφή μπαίνει να τηρείται τότε τα φαλημέντα στην αγορά δεν θα υπήρχαν. Και μόνο η λέξη ακράδαντα δηλώνει την ανησυχία του. Αμα αυξηθουν η ανεργία και η πείνα θα του πω τι θα πάρει η ΓΑΠ και Η παρέα του της Λέσχης. Ξέρω να περιμένω. Και απο προβλέψεις είμαι δυνατός...

«Η χώρα διαθέτει ικανούς διανοούμενους, οι οποίοι αναγνωρίζουν σταδιακά ότι οι ριζικές αλλαγές σε οικονομία και κοινωνία είναι απαραίτητες και αυτές οι δυνάμεις θα είναι ο καταλύτης για τις αλλαγές, όπως γινόταν πάντα και στα προηγούμενα χρόνια, καθώς η Ελλάδα έχει ήδη ξεπεράσει με επιτυχία πολλές κρίσεις στο παρελθόν», τονίζει ο κ. Στουρνάρας.

Αδ.: Επι της αρχής συμφωνώ, ότι δηλαδή χρειάζονται ριζικές αλλαγές σε οικονομία και κοινωνία. Η Ελλάδα έκρυβε στατιστικά μεγέθη και επειδή έκρυβε προέκυψε η κρίση. Μιαπουταναφέραμε εκτος απο την Εθνικη Σταστιστική Υπηρεσία που όπως αποδείχτηκε δούλευε τα δεδομένα πριν τα δώσει στην ΕΕ και το ΙΟΒΕ έκανε στατιστικές μελέτες. Οι διανοούμενοι του ΙΟΒΕ, που παιζωγλαντίζουν στη Λέσχη τόσα χρόνια δεν είδαν τίποτα; Tυχαίο; Δεν νομίζω...

Ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ θεμελιώνει την εκτίμησή του ότι μπορεί να εξασφαλιστεί η δυνατότητα αποπληρωμής του χρέους από την Ελλάδα, αναφέροντας πέντε παραμέτρους:

-Πρώτον, επειδή η χώρα διαθέτει κρατική περιουσία αξίας πάνω από 300 δισ. ευρώ, προπάντων σε μορφή ακινήτων,

Αδ.: Τι οξυδέρκεια… Aμα πουλας χωρις να παράγεις το μόνο που κάνεις ειναι να αποπληρώνεις δάνεια. Μα τι μαθαίνουν στα πανεπιστήμια;

-Δεύτερον, εξαιτίας του ανοίγματος της οικονομίας και της υπέρβασης των εμποδίων για τους επιχειρηματίες και τις επενδύσεις,

Αδ.: Τ
Keywords
Τυχαία Θέματα