Eίτε είστε για δέσιμο είτε για ... κλωτσιές!!!

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης του κ. Βενιζέλου, για τα αποτελέσματα της διαδικασίας του PSI, μάθαμε και τα πραγματικά "ανταλλάγματα" του Ελληνικού δημοσίου, πρός τους κατόχους ομολόγων

Λάζαρος Ελευθεριάδης

Η δήλωση του κ. Βενιζέλου, πρίν την συνέντευξη για τα αποτελέσματα της διαδικασίας PSI. «Εκ μέρους της Ελλάδας,
θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου σε όλους τους πιστωτές μας που έχουν στηρίξει το φιλόδοξο πρόγραμμά μας των μεταρρυθμίσεων και.....
προσαρμογών, και που έχουν μοιραστεί τις θυσίες του ελληνικού λαού σε αυτήν την ιστορική προσπάθεια.

(ε.σ. Μοιράστηκαν οι πιστωτές μας, τίς θυσίες, μαζύ με τον Ελληνικό λαό ;;; Είναι δυνατόν ;;;)
Συνεχίζοντας ο κ. Βενιζέλος δηλώνει : "Με τη στήριξη του επίσημου τομέα και των ιδιωτών πιστωτών, η Ελλάδα θα συνεχίσει να εφαρμόζει τα μέτρα που χρειάζονται για να πετύχει τις δημοσιονομικές προσαρμογές και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί, και που θα επιστρέψουν την Ελλάδα σε δρόμο βιώσιμης ανάπτυξης".

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης του κ. Βενιζέλου, για τα αποτελέσματα της διαδικασίας του PSI, μάθαμε και τα πραγματικά "ανταλλάγματα" του Ελληνικού δημοσίου, πρός τους κατόχους ομολόγων του, όπως και το ότι υπάρχουν τριών ειδών ομόλογα, ή αλλιώς τριών ειδών τίτλοι ομολόγων (οι περιβόητες “δεξαμενές” ομολόγων).

Ανταλλάγματα απο το Ελληνικό δημόσιο πρός τούς ομολογιούχους, όπως ο κ. Βενιζέλος τα απαρίθμησε στην συνέντευξη του, είναι, α) Ισοδύναμο ρευστού , β) ομόλογα υπο το ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, γ) επιβολή ρήτρας ΑΕΠ, η αλλιώς ρήτρα ανάπτυξης (GDP warren), δ) εφαρμογή σχήματος συνχρηματοδότησης μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Και επειδή εσκεμμένα χρησιμοποιήται, ειδική ορολογία οικονομικών όρων, για να μην καταλαβαίνουν και όλοι, θα προσπαθήσω σε επόμενο άρθρο μου, με την βοήθεια φίλων οικονομολόγων, να μεταφράσω αυτούς τούς όρους οι οποίοι αποτελούν και την “ουσία” της ανταλλαγής ομολόγων δηλ. του PSI .
Σήμερα επιβεβαιώνεται πανηγυρικά η εμμονή μου, περί της έρευνας της ποιότητος του χρέους, όπως και για τα ειδικά χαρακτηριστικά του.
Δια στόματος του πλέον αρμοδίου υπουργού (κ. Βενιζέλου) ακούσαμε, όλοι οι Έλληνες, ότι υπάρχουν τριών ειδών τίτλοι ομολόγων, (δεξαμενές) με διαφορετικές “ποιότητες” χρέους, η κάθε μία των οποίων, έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα οποία ίσως διαφοροποιούν και την ουσία του ιδίου του χρέους.

Σε αυτήν την διαδικασία (PSI), οι πιστωτές-τοκογλύφοι "χαρίσαν" το 53.5% του χρέους (κούρεμα), ανανεώνοντας την οφειλή του Ελληνικού δημοσίου πρός αυτούς, διασφαλίζοντάς την στο πολλαπλάσιο.Υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι αυτό έγινε πρός όφελος του Ελληνικού δημοσίου και όχι πρός όφελος των Τραπεζιτών;;;

Πιστωτικό γεγονός σημειώθηκε στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους (PSI), λόγω της ενεργοποίησης των ρητρών συλλογικής δράσης (CADs), αποφάσισε ομόφωνα, μετά από ερώτημα που του υποβλήθηκε, ο Διεθνής Σύνδεσμος Ανταλλαγής και
Keywords
Τυχαία Θέματα