Τι εννοεί η Διαμαντοπούλου;

Η Άννα Διαμαντοπούλου έδειχνε ότι μπορούσε να είναι μια «διαφορετική» πολιτικός. Ειδικά στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και της ευρύτερης Κεντροαριστεράς. Φαίνεται ωστόσο ότι διαφορετικά ξεκίνησε, και αλλού καταλήγει. Με αποτέλεσμα, από αυθεντικός εκφραστής μιας πολιτικής νοοτροπίας εκσυγχρονισμού και νεωτερικότητας, να έχει αυτοπαγιδευτεί πλέον σε νεφελώδεις στοχεύσεις. Και ακόμη πιο…
δυσνόητη ρητορική.

Μιλώντας στην «Ημερησία του Σαββάτου», η Άννα Διαμαντοπούλου η οποία πρόσφατα αποτίναξε από
πάνω της τον βραχνά του πολιτικού ναυαγίου στο υπουργείο Παιδείας, και τη θύελλα αντιδράσεων που ερχόταν, με αφορμή τον επικείμενο εορτασμό της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου, και μετακινήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, εκεί όπου προλαβαίνει να κάνει ελάχιστα στις λίγες εβδομάδες που μας χωρίζουν από τις πρόωρες εκλογές, προχώρησε ακόμη πιο μακριά τη συζητήσιμη πρότασή της για συγκυβέρνηση.

Έφτασε στο σημείο να υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να στηριχτεί σε προγραμματική συμφωνία του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, προφανώς στη βάση υπεράσπισης του Μνημονίου ΙΙ, και να έχει τετραετή διάρκεια. Όσο δηλαδή διαρκεί μια λαϊκή εντολή.

Εκείνο ωστόσο που κάνει ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση, είναι η ουσιαστική παραίτηση της Άννας Διαμαντοπούλου από τις προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Σε σχετική ερώτηση για τους λόγους που την οδήγησαν στο να μην θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, παρόλο που αρχικά είχε διαφανεί ότι εκεί στόχευε, η απάντησή της χρίζει πολλαπλών ερμηνειών και σχολίων.

«Την ώρα μιας πρωτόγνωρης κρίσης πρέπει να γίνεται σωστή ρεαλιστική εκτίμηση προτεραιοτήτων και στόχων, συλλογικών και ατομικών», δήλωσε. Ερμηνεία πρώτη: Η Άννα Διαμαντοπούλου δεν θεωρεί ότι διαθέτει η ίδια το απαραίτητο ηγετικό κεφάλαιο και τις ικανότητες για να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Γι’ αυτό και εξελίχτηκε σε κεντρικό… υμνωδό λύσεων τεχνοκρατικών κυβερνήσεων. Αν πίστευε ότι η ίδια μπορεί, τώρα ήταν η πλέον κατάλληλη συγκυρία.

Ερμηνεία δεύτερη: Να υποθέσει κανείς ότι η Άννα Διαμαντοπούλου θεωρεί ότι όσοι θέτουν σήμερα υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ο σχεδόν βέβαιος επόμενος Πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν κάνουν «σωστή ρεαλιστική εκτίμηση προτεραιοτήτων και στόχων;

Γιατί, αν συμβαίνει αυτό, θα είναι η δεύτερη φορά μετά το 2007, που η Άννα Διαμαντοπούλου θα προσφέρει τη στήριξή της σε έναν αρχηγό του ΠΑΣΟΚ… υπό αίρεση. Τότε το έκανε με τον Γιώργο Παπανδρέου, σήμερα προσανατολίζεται στο να το κάνει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

http://www.statesmen.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα