Fast Track έξωση στο Α.Τ. Ελληνικού

"Φύλλο πορείας" σε όσους στεγάζονται σε κτίσματα στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, έστειλε η "ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε.", μετά την κατάθεση του προσχεδίου νόμου στη βουλή για την αξιοποίηση του χώρου.

Χωρίς καμία εξαίρεση, η εταιρεία έστειλε ειδοποιητήρια σε επιχειρήσεις, σωματεία, ακόμα και στο Αστυνομικό Τμήμα Ελληνικού, με τα οποία τους κοινοποιεί ότι εντός διμήνου πρέπει να....
αδειάσουν τους χώρους, που στεγάζονται
μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο προσχέδιο, από την έναρξη ισχύος του Νόμου η εταιρεία αποκτά το δικαίωμα να υπεισέρχεται αυτοδίκαια στις συμβάσεις μίσθωσης, παραχώρησης ή, άλλες συμβάσεις διοίκησης, διαχείρησης και εκμετάλλευσης των ακινήτων που βρίσκονται στο Ελληνικό.

Έτσι, "φύλλο πορείας¨ παίρνουν ο Άγιος Κοσμάς και όλες οι αθλητικές του εγκαταστάσεις, οι επιχειρήσεις που βρίσκονται εκεί, οι σύλλογοι που τους είχε παραχωρηθεί χώρος για τις δραστηριότητές τους, ακόμα όμως και το Αστυνομικό Τμήμα Ελληνικού!

Ποιος θα πληρώσει για την μεταστέγαση του Αστυνομικού Τμήματος;

Η πρόσκληση που δημοσίευσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου αναφέρει πως, η έκταση του Αεροδρομίου θα πρέπει να είναι πλήρως απαλλαγμένη από κάθε είδους χρήσεις τρίτων.

Σοβαρότατο πρόβλημα λοιπόν, κάτω υπό τις παρούσες συνθήκες αντιμετωπίζει το Αστυνομικό Τμήμα Ελληνικού. Με σχετική επιστολή της η εταιρεία προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθιστά γνωστό ότι το Α.Τ. πρέπει να απομακρυνθεί - μεταστεγαστεί το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουνίου.

"Ποιος θα πληρώσει σήμερα με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες για την εξεύρεση και οργάνωση άλλου, κατάλληλου χώρου", αναρωτιέται ο διοικητής του Χρήστος Κέφαλος; "Ποιος θα αναλάβει υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες το μηνιαίο έξοδο του ενοικίου;"

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως στο συγκεκριμένο κτίριο συστεγάζονται και άλλες υπηρεσίες όπως:
- Η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής.
- Η δίωξη ναρκωτικών.
- Το τμήμα Αλλοδαπών Νοτιοανατολικής Αττικής.
- Το τμήμα Διαβατηρίων.
- Το τμήμα Ασφαλείας Ελληνικού.
- Η Άμεση Δράση.
- Τα κρατητήρια Αλλοδαπών.

Με απόφαση Υπουργού

Θέτοντας όλα τα παραπάνω στο μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε. Δήμαρχο Αλίμου Θάνο Ορφανό, μας είπε τα ακόλουθα: "Εμείς κάναμε αυτό που μας ζήτησαν. Δηλαδή, να αδειάσουμε το χώρο. Τώρα σχετικά με το Αστυνομικό Τμήμα και τις άλλες διευθύνσεις που στεγάζονται εκεί, είναι θέμα του αρμόδιου Υπουργού να μείνει ή να φύγει".

Με διαδικασίες εξπρές

Με διαδικασίες εξπρές λοιπόν, αποφάσισαν οι ιθύνοντες να προχωρήσουν στην αποβολή όλων όσων δραστηριοποιούνται μέσα στο χώρο του Αεροδρομίου του Ελληνικού.

Ειδικότερα δε σ' αυτούς που έχουν εμπορικές συμβάσεις και ο χρόνος της δεν λήγει άμεσα, μέσα σε δύο μήνες από τη σχετική ειδοποίηση, τους καταβάλλεται ως αποζημίωση ποσό ίσο με τρία μηνιαία μισθώματα και αν έχει αντίρρηση ο μισθωτής, μπορεί
Keywords
Τυχαία Θέματα