Financial Times: Σωσίβιο διάσωσης των ελληνικών τραπεζών

Στο σχέδιο διάσωσης των ελληνικών τραπεζών που εξετάζεται από τους ευρωπαίους ηγέτες στο πλαίσιο του νέου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, αναφέρονται με σημερινό τους δημοσίευμα οι Financial Times.

Αυτό βέβαια εν μέσω προειδοποιήσεων της ΕΚΤ ότι δεν θα είναι πλέον σε θέση να....
δανείσει
χρήματα στην Ελλάδα, εάν τα ομόλογα της χώρας είναι χρεοκοπημένα.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η προσωρινή στάση πληρωμών ενδέχεται να κηρυχθεί ακόμη και μέσα στην εβδομάδα, γεγονός που αναγκάζει τους αξιωματούχους να βρουν σύντομα ένα σχέδιο στήριξης των τραπεζών. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι βρίσκονται σε σκληρές διαπραγματεύσεις, προκειμένου να εξασφαλίσουν εγκαίρως μία συμφωνία διάσωσης εν όψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής της Ευρωζώνης την Πέμπτη.

Μία πρόταση που βρίσκεται υπό συζήτηση στην ευρωζώνη είναι να δημιουργηθεί ένα «μαξιλάρι ρευστότητας» για την στήριξη των ελληνικών τραπεζών.

Ωστόσο, τα κεφάλαια αυτά ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για άλλες εγγυήσεις προς την ΕΚΤ.

Η ελληνική κυβέρνηση, έχει ήδη προσφέρει εγγυήσεις για 30 δισ. ευρώ σε τραπεζικά ομόλογα, αλλά με τον τρόπο αυτό η ΕΚΤ δεν εξέλαβε την πρόταση αυτή ως εγγύηση. Περαιτέρω εγγυήσεις από το «μαξιλάρι ρευστότητας» θα κάνουν τα ομόλογα περισσότερο αποδεκτά από την ΕΚΤ.

Οι Financial Times αναφέρουν ακόμη πως μια άλλη πρόταση αφορά στην παροχή εξουσιοδότησης από την ΕΚΤ στην Τράπεζα της Ελλάδας, ώστε να διαθέσει περισσότερη βοήθεια έκτακτης ρευστότητας, ήτοι άμεσα δάνεια που θα παρακάμπτουν την ΕΚΤ.

http://www.newsbomb.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα