Financial Times:"Η αβάσταχτη ελαφρότητα των ηγετών"

Η βρετανική εφημερίδα εξαπολύει σκληρή επίθεση στις ηγεσίες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ασκώντας έντονη κριτική στην αναποφασιστικότητά τους να ορθώσουν ανάστημα στις αγορές.
Στο εν λόγω δημοσίευμα, με τον χαρακτηριστικό τίτλο "Η αβάσταχτη ελαφρότητα των ηγετών", οι Financial Times επικρίνουν τη σύγχυση και τον....
πανικό των Ευρωπαίων (και όχι μόνο) ηγετών απέναντι στην επέλαση των αγορών, ζητώντας
την άμεση χρηματοδότηση του προσωρινού μηχανισμού σταθερότητας (EFSF), για να αποτραπούν τα χειρότερα.

"Στον πόλεμο και στην πολιτική, η απώλεια ενός ηγέτη μπορεί να υπονομεύσει το σύνολο: αν δεν υπάρχει κάποιος να κατευθύνει και να ηγηθεί, οι στρατιώτες, χωρίς ηθικό, πέφτουν θύματα του πανικού και του αποπροσανατολισμού", σημειώνουν οι Financial Times, επισημαίνονταις ότι οι επενδυτές ανησυχούν ολοένα και περισσότερο.

"Τι πρότειναν οι εκλεγμένοι ηγέτες; Στις ΗΠΑ, έναν καβγά για το ύψος του χρέους. Στην Ευρώπη, μία επίμονη διαμάχη για το μέγεθος του... νεροπίστολου που θα χρησιμοποιήσουν απέναντι στην πυρκαγιά των αγορών χρέους", αναφέρει ειρωνικά ο συντάκτης του άρθρου και προσθέτει ακόμη πιο επιθετικά: "Αν υπάρχει ένα καλό σημείο από τον πανικό των αγορών την εβδομάδα που πέρασε, είναι το σοκ που δέχθηκαν οι πολιτικοί ώστε να βγουν από την παρωχημένη αυτοϊκανοποίηση στην οποία βρήκαν καταφύγιο πριν τελειώσει ο κίνδυνος".

Το άρθρο καταλήγει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο ήταν το 2008, αλλά οι σεισμοί στην ιταλική αγορά κρατικών ομολόγων θα μπορούσε να προκαλέσουν φαινόμενο "Lehman Brothers".

Έτσι, προτείνει τη σωστική παρέμβαση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο "για να ηρεμήσουν οι αγορές, που τώρα φοβούνται".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα