H Ελλάδα παίρνει την απάντησή της από τις αγορές… Δεν γίνεται τίποτα μαζί σας…

Γράφει ο Αδαμάντινος

Στο σχήμα αριστερά βλέπετε τη κίνηση της τιμής των επιτοκίων των δεκαετών ομολόγων μετά το Eurogroup και τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου (πράσινη κάθετη γραμμή).

Μετά την 21η Ιουιλίου οι τιμές των επιτοκίων εμφανίζουν γενικά πτώση για την περίπτωση της Ιρλανδίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλλίας αλλά όχι για τη περίπτωση της Ελλάδας.

Η οικονομία της Ιρλανδίας φαίνεται ότι ανταποκρίνεται καλύτερα στα καλέσματα των αγορών εμφανίζοντας μια πτώση 7 περίπου μονάδων με σπάσιμο του
καναλιού ανόδου, κάτι που δεν συμβαίνει με την οικονομία της Ιταλίας, της Πορτογαλλίας και της......
Ελλάδας.

Η οικονομία της Ιταλίας παραμένει σε επικίνδυνη πορεία, αφού η κίνηση της τιμής του επιτοκίου της παραμένει εντός του καναλιού ανόδου άσχετα αν το επιτόκιο είναι μόλις 5.5%. Μια-δύο άσχημες ανακοινώσεις για τα οικονομικά της και η Ευρωζώνη θα φτάσει σε μεγάλη κρίση, λόγω του μεγάλου σχετικά ποσοστού συμμετοχής της στο ΑΕΠ της Ευρωζώνης.

Η οικονομία της Πορτογαλλίας είναι και αυτή σε άσχημη πορεία, αφού η κίνηση της τιμής του επιτοκίου της παραμένει εντός του καναλιού ανόδου, ενώ το επιτόκιο παραμένει στο σχετικά υψηλό επίπεδο του 11%, προδηλώνοντας δύσκολη την επιβίωση της χώρας στην Ευρωζώνη.

Η οικονομία της Ελλάδας είναι σε άσχημη πορεία. Παρατηρείστε, ότι το επιτόκιο μετά την 21η Ιουλίου κινήθηκε με ορμή έξω απο το κανάλι ανόδου (σπαζοντάς το) και πρός τα άνω, δείχνοντας ότι τα τελευταία γεγονότα με τη Τρόικα και τα διάφορα “μηνύματα” που έδωσε η Ελληνική κυβέρνηση πρός τις αγορές ερμηνεύτηκαν με αρνητικό τρόπο και μεγιστοποίησαν την αντίδρασή τους. Tα έκαναν «σκατά» πάλι...

Αυτή η κυβέρνηση έχει μια μοναδική ικανότητα την οποία πρέπει να την παραδεχτούμε. Ξέρει να ανεβάζει τα spreads και να ξεπουλάει τσάμπα και χωρίς προγραμματισμό.

Ο Υπουργός Οικονομικών πρέπει να καταλάβει, ότι οι αγορές θέλουν πράξεις και όχι “μηνύματα”. Οταν κάτι επαναλαμβάνεται πολλές φορές με τον ίδιο τρόπο – έστω και με άλλα πρόσωπα – καταντάει μια κακόγουστη φάρσα.Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα