Moody's: Aπειλή για τα ομόλογα η κρίση του ευρώ

Νέα αναφορά του οίκου Moody's ήρθε να ταράξει τα νερά της Ευρώπης. Με ανακοίνωσή τους, οι υπεύθυνοι του οίκου μιλούν για κίνδυνο των επιπέδων πίστωσης των ομολόγων όλων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που θα μπορούσε να προέλθει από την κρίση τραπεζική χρέους των....
χωρών της ευρωζώνης.

«Μολονότι το ‘θετικό’ κεντρικό σενάριο του Moody's παραμένει βασισμένο στο ότι, τελικά, η ευρωζώνη θα συνεχίσει να υπάρχει και η κρίση δεν θα επεκταθεί, δεν παύει να επηρεάζεται από αρνητικές επιπτώσεις τιμολόγησης, στο μεσοδιάστημα»,
ανέφερε η ανακοίνωση.

Επίσης, ο οίκος δεν παρέλειψε να αναφέρει πως, ακόμα και η πολιτική βούληση για επιβολή μιας δραστικής λύσης δεν θα μπορούσε να έρθει, παρά έπειτα από αλλεπάλληλα σοκ, κάτι το οποίο θα ήταν δυνατό να ωθήσει κι άλλες αγορές χωρών να χάσουν τις χρηματοδοτήσεις τους και να έχουν και αυτές με τη σειρά τους, ανάγκη δανειοδότησης.

«Πιθανότατα, αυτό θα έσπρωχνε την τιμολόγησή τους σε αβέβαιο βαθμό, εξαιτίας των τεστ φερεγγυότητας, τα οποία θα ήταν ίσως απαραίτητα, και της κατανομής βαρών, που θα επιβάλλονταν, αν χρειάζονταν (που μοιάζει να είναι και το πιθανότερο σενάριο) οικονομική βοήθεια για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία πιέζονται αφόρητα από τις αγορές λόγω του σκεπτικισμού για το εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι ικανοί να επιλύσουν την κρίση. Μία κρίση που έχει ήδη οδηγήσει Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία να ζητήσουν οικονομικά πακέτα στήριξης.

http://www.protothema.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα