O Τύπος της Τρίτης

Oι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου, οι απώλειες των τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο, η κρατικοποίηση της Proton Bank καθώς και το σχέδιο Μέρκελ Σαρκοζί για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους κυριαρχούν σήμερα στη θεμαλογία των....
εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Χύμα» τους τα είπε ο Αντ.
Σαμαράς

Η εφημερίδα σημειώνει «αντιπολίτευση με ουσία... επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και επανεκκίνηση της Οικονομίας. Κατά της φοροδιαφυγής και η Ν.Δ., αλλά όχι είσπραξη εσόδων από μισθούς - συντάξεις. Οχι στη συγκυβέρνηση, εκλογές αμέσως»

ΑΥΡΙΑΝΗ: «Εκλογές εδώ και τώρα ζήτησε ο Σαμαράς»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «κάθετα αντίθετος στα σενάρια και στις πιέσεις για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ εμφανίστηκε ο Αντ. Σαμαράς, αποκλείοντας επίσης την περίπτωση να συναινέσει σε κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας», όπου ενδέχεται να συμμετέχουν πολιτικά πρόσωπα από το παρελθόν».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Μισθοί σε... πριονοκορδέλα»

Η εφημερίδα γράφει ότι «η τρόικα δεν αρκείται στη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα μέσω της κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων που της «έδωσε» η κυβέρνηση με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο. Επιμένει να μπουν στην πριονοκορδέλα και οι κατώτατοι μισθοί μέσω της ουσιαστικής κατάργησης της ισχύουσας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας»

ΕΘΝΟΣ: «Νόμος-σκούπα και για τα ειδικά μισθολόγια»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «δραστικές περικοπές, που φτάνουν στο 15%, δρομολογούνται για τα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου. Αφορούν κυρίως τους δικαστικούς, τους στρατιωτικούς και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας. συντάσσεται νομοσχέδιο-σκούπα, που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τον Δεκέμβριο και θα ισχύσει από το νέο έτος»

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Η «Συνωμοσία της σιωπής» γύρω απ΄την Επιγραφή του Δισπηλιού»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ποιός και γιατί αποπειράθηκε να καταστρέψει την πινακίδα του Δισπηλιού, με τη χρήση... «ειδικών λαδιών συντήρησης αρχαιοτήτων»!!!»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Καμπανάκι για γιατρούς, δικαστές, ένστολους»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις, καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών περιλαμβάνει η συνταγή της τρόικας και για τη διετία 2013-2014, ενώ επισπεύδονται οι μειώσεις αποδοχών και για δημοσίους υπαλλήλους με ειδικά μισθολόγια: σε γιατρούς, δικαστικούς, σώματα ασφαλείας, ένοπλες δυνάμεις, αρχιερείς, πανεπιστημιακούς κ.α.".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Να φύγουν να σωθούμε». Ο Αντώνης Σαμαράς απαντά στα σενάρια συγκυβέρνησης»

Η εφημερίδα γράφει ότι «μηνύματα με πολλούς αποδέκτες είχε η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Εκτελεστική Γραμματεία της Ν.Δ., καθώς ο πρόεδρος του κόμματος θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του για σειρά ζητημάτων μιλώντας απευθείας στον ελληνικό λαό»

ΕΣΤΙΑ: «Υπάρχει σωτηρία για την Ελλάδα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «με το σχέδιο Εύρηκα» αποφεύχεται η πτώχευσις. Το έχει εκπονήσει η γερμ
Keywords
Τυχαία Θέματα