PSI: Τα λέμε ξανά το 2082!!!

Πόσα μνημόνια θα χρειαστεί να υπογράψουμε για να καταλάβουμε ότι η Μέρκελ έχει δέσει στο άρμα της ολάκερο το πολιτικό σύστημα εξουσίας στην Ελλάδα;

Γιώργος Αδαλής

Βλέποντας σήμερα τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης και δημοσιογράφο Παντελή Καψή να μιλά για την Ελλάδα και την κρίση, μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι βλέπω τον εκπρόσωπο τύπου της …
Αυστρίας να μιλά για τους δύσκολους καιρούς που έρχονται στους απόγονους του ... Μέτερνιχ!

Η
φωνή της Κυβέρνησης, φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα στην χώρα μας και αδυνατεί να κατανοήσει βασικούς όρους του παιχνιδιού που παίζεται στην Ευρώπη!

Στην Ελλάδα έχουμε αποκτήσει ένα πρόβλημα που δημιούργησε το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, που εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό την δεκαετία του 1990 προκειμένου να γαντζωθεί στην εξουσία!
Πέραν του πολιτικού προβλήματος που αντιμετωπίζουμε , προ-υπήρχε ένα τεράστιο οικονομικό ζήτημα που διογκώθηκε από τις ... «νεοφιλελεύθερες» κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με την συμφωνία σιωπής σύσσωμης της Αντιπολίτευσης που δεν έλεγε να ενημερώσει το λαό για πάνω από δύο δεκαετίες !

Η ταυτόχρονη αυτή συνύπαρξη του πολιτικού με το οικονομικού προβλήματος, αποτελεί ένα εκρηκτικό μείγμα το οποίο έχει ήδη "σκάσει" και το χειρότερο, το εκμεταλλεύονται άπαντες πλέον εκτός Ελλάδας! Τόσο οι παραδοσιακοί μας φίλοι όσο και οι χώρες που επιβουλεύονται χρόνια τώρα την εθνική μας ανεξαρτησία!

Το πόσο «άσχετη» και απαίδευτη είναι η κοινωνία μας σήμερα, θα το αντιληφθεί κάποιος αν ρωτήσει 100 ενήλικες έλληνες, τι είναι το PSI
Δεν υπάρχει περίπτωση να βρει κάποιος πάνω από 20 Ελληνες που να γνωρίζουν τι περίπου είναι και είναι ζήτημα να βρεις κάποιος 4 με 5 που θα απαντήσουν ακριβώς !!!

Κι όμως το PSI αναφέρεται καθημερινά, σε χιλιάδες άρθρα και συνεντεύξεις και είναι το φετινό ... φόβητρο, που αντικατέστησε τα … περσινά CDS τα οποία οι Ελληνες είδαν κι έπαθαν μέχρι να καταλάβουν τι σημαίνει ο όρος CDS!!

Το σάπιο πολιτικό σύστημα της χώρας, επενδύει ανοιχτά πλέον στην αμάθεια του Ελληνα, που επίσης συστηματικά του επέβαλαν οι Κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης, και κινδυνολογεί με όρους που ο Έλληνας, όσο μορφωμένος κι αν είναι, ούτε τους γνωρίζει αλλά ούτε και μπορεί να κατανοήσει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που τους διαμορφώνουν!

Παίρνουν μια λέξη λοιπόν, κατά προτίμηση ένα ακρωνύμιο λέξεων όπως το PSI και το συνδυάζουν με την καταστροφή της χώρας!

Προσπαθούν να μας πείσουν με συνεντεύξεις τύπου Καψή, ότι το PSI θα αποτελέσει τη Σωτηρία μας και θα αποφύγουμε την χρεωκοπία!
Δημιουργούν ταμπού και «σκιάχτρα» όπως η επιστροφή στη Δραχμή με σκοπό να κάμψουν ακόμη περισσότερο τα όρια ανοχής των πολιτών απέναντί τους!

Στην ουσία δεν έχουμε να κάνουμε με μια επικοινωνιακή τακτική αλλά με μια στυγνή «γκεμπελικού» τύπου φαιά προπαγάνδα η οποία σκοπό έχει να αποπροσανατολίσει το λαό από την πραγματικότητα!
Στην ουσία, το παρουσιάζουν ένα ψεύτικο δίλλημα! :
Keywords
Τυχαία Θέματα