Süddeutsche Zeitung: «Χάος αντί στρατηγικής»

«Χάος αντί στρατηγικής», είναι ο τίτλος σχετικού σχολίου στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. «Η ιδέα (…) είναι πολιτικά εσφαλμένη.

Γιατί θα κλόνιζε ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη στη δημοκρατία, όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή περιφέρεια. Επίσης, θα λειτουργούσε ως....
πρόγραμμα ενίσχυσης εξτρεμιστών παντός είδους. Η πρόταση (…), που ευτυχώς αποσύρθηκε, καταδεικνύει το
χάος της γερμανικής πολιτικής διάσωσης και την αποτυχία της.

Το σύνθημα του Βερολίνου από την έναρξη της κρίσης είναι το εξής: εάν ήταν όλοι σαν τους Γερμανούς, εάν κάνουν περικοπές και ακολουθούν τους κανόνες, τότε το ευρώ μπορεί να λειτουργήσει. Σχεδόν όλοι, εκτός από τους Γερμανούς, γνωρίζουν ότι αυτό δεν ισχύει.

Είναι μόνον η μισή αλήθεια. Ως γνωστόν, η ΟΝΕ δεν πάσχει μόνον εξαιτίας της κακής οικονομικής διαχείρισης των μελών της και επειδή παραποιήθηκαν στατιστικά στοιχεία. Δεν βρέθηκε επίσης τρόπος να εξισορροπηθούν οι τεράστιες διαφορές στις οικονομικές επιδόσεις των κρατών μελών. Χάρη στο ευρώ, τα χαμηλά επιτόκια και τις δικές της μεταρρυθμίσεις, η Γερμανία στέκεται σχετικά καλά, την ώρα που κάποιες αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες, παρότι τήρησαν τους δημοσιονομικούς κανόνες.

http://www.prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα