Special Olympics – Πρόκληση για ανάκαμψη της Ελλάδας

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special OlympicsΑθήνα 2011, ρίχνουν σήμερα την αυλαία τους, 4 Ιουλίου στις 21:00 το βράδυ. Η Αθήνα φιλοξένησε την παγκόσμια διοργάνωση με άψογο τρόπο. Το αναπηρικό κίνημα ήρθε στο προσκήνιο με αθλητικές επιδόσεις και απέδειξε ότι δικαιούται πρωταγωνιστικό ρόλο και ουσιαστική συμπαράσταση από την πολιτεία και τον επιχειρηματικό κόσμο. Στην εποχή
“των στημένων αγώνων του ποδοσφαίρου”, της έντονης αγανάκτησης των πολιτών από τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, υπήρξε ένα μικρό διάλειμμα που.....
μονοπώλησε το ενδιαφέρον των φιλάθλων της χώρας και όχι μόνο.

Δεν θα σταθώ στα δημοσιεύματα που αφορούν στη μη αξιοποίηση εξειδικευμένων στελεχών και στο υψηλό κόστος της διοργάνωσης των αγώνων. Απλά θα τονίσω, ότι εάν υπάρξει αποδεδειγμένως, κατασπατάληση δημοσίου χρήματος σε μία τόσο δύσκολη εποχή, θα είμαι από τους πρώτους που θα ζητήσω αναλυτικό έλεγχο δαπανών και καταλογισμό ευθυνών.

Έτυχε να είμαι ο μοναδικός πολιτικός – εθελοντής των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics. Χάρηκα την κατάκτηση των 22 μεταλλίων από την χώρα μας και τις πολλές τιμητικές διακρίσεις. Θέλω να αισθάνομαι πρωταθλητής με τους πρωταθλητές. Ευελπιστώ να αξιοποιήσουμε όλους τους αθλητές των άλλων χωρών, ως πρεσβευτές της φήμης της Ελλάδας μας στο εξωτερικό. Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία να προσελκύσουμε επενδυτές, τουρίστες, σε μια “γιορτή” ανασυγκρότησης και επαναπροσδιορισμού της πατρίδας μας. Να αναδείξουμε το ευρωπαϊκό μας πρόσωπο και να επιδιώξουμε την προσέγγιση με πολίτες άλλων κρατών, που παραπλανήθηκαν τα τελευταία χρόνια από νούμερα και οικονομικές ζυμώσεις.

Η Ελλάδα του “ευ αγωνίζεσθαι” με το φτωχό πολιτικό προσωπικό που τη διοικεί, έχει ανάστημα, προοπτική και όραμα! Η νέα γενιά δεν θα επιτρέψει καμία κυβέρνηση να ισοπεδώσει, όσα με τόσο κόπο κατακτά. Οι εθελοντές στα Special Olympics δώσαμε μια υπόσχεση: Η πατρίδα μας πάνω απ’ όλα και απ’ όλους! Θα βρούμε τον πατριώτη πρωθυπουργό που θα μας βγάλει από το τέλμα και θα μας οδηγήσει στην ανάπτυξη και στην ποιότητα της ζωής που μας αξίζει.

Η πολιτεία ας κοιτάξει “με άλλη ματιά” το αναπηρικό κίνημα και θα αντιληφθεί το εγκληματικό της λάθος εδώ και τόσες δεκαετίες. Οι αγώνες είναι πάντοτε μια δοκιμασία. Τα μετάλλια είναι η επιβράβευση των προσπαθειών. Το κίνητρο είναι η διαδρομή που θα διανύσεις για να φθάσεις στην κορυφή!.

Η Ελλάδα μας ψηλά!

Κωνσταντίνος Σ. Μαργαρίτης
ΔημοσιογράφοςΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα