To απόλυτο παζλ στο νέο El Dorado !!!

μελετώντας τα «φαινόμενα» στοιχεία της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης

Λάζαρος Ελευθεριάδης

“οι συμμαχίες είναι πρόσκαιρες, τα συμφέροντα όμως, μόνιμα “

Εδώ και μήνες μελετώντας τα «φαινόμενα» στοιχεία της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, τόν......
διεθνή τύπο, συμπερασματικά οδηγούμαι στο ότι η κλιμάκωση της έντασης, επικεντρώνεται στην περιοχή της ΝΑ. Μεσογείου και στο Αιγαίο.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, το ότι ή οικονομική κρίση παγκοσμίως, επιδεινούμενη συνεχώς, αυξάνει επικίνδυνα το θερμόμετρο
μιας πολεμικής σύρραξης, με χαρακτηριστικά παγκόσμιου πολέμου.

Το γιατί, είναι ηλίου «φαεινότερο», όπως και το πώς. Η κρίση στόν καπιταλισμό εκτονώνεται μόνον με πόλεμο. Η ΝΑ Μεσόγειος, όπως και το Αιγαίο πέλαγος αποτελούν, όπως έχω γράψει σε προηγούμενα άρθρα μου, το νέο «EL- DORADO», πράγμα το οποίο σημαίνει ότι προσελκύει κάθε «χρυσοθήρα» στην περιοχή του.

Η γεωστρατηγική αξία της Κύπρου προκάλεσε τα δεινά της κατοχής μέρους της εδαφικής της κυριαρχίας, όπως και των υπολοίπων επιβουλών στην Εθνική της κυριαρχία, και όχι μόνον.

Στο σημερινό τοπίο, η Ελλάδα εμφανίζεται στενά συνεργαζόμενη με το Ισραήλ, επομένως και με την Αμερική, και η επιλογή της κυβέρνησης του Παπανδρέου να οδηγήσει την Ελλάδα πιο κοντά στο Ισραήλ έγινε δεκτή από την ελληνική κοινή γνώμη, ειδικά στον στρατιωτικό τομέα, αλλά και στόν ενεργειακό, με ενθουσιασμό.

Όπως φαίνεται, πάρα πολλά πράγματα, τα οποία θεωρούσαμε μέχρι σήμερα «δεδομένα» αλλάζουν στον χάρτη των συμμαχιών και των επιρροών, με πρωταγωνιστές αυτούς οι οποίοι προ τινός υπήρξαν «φίλοι», ενώ σήμερα αποτελούν άσπονδους «εχθρούς», και δεν αναφέρομαι στους Ισραήλ-Τουρκία, αλλά σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο, ανιχνεύοντας αμυδρά, εχθροπραξίες τίς οποίες επιφέρει ένας οικονομικός πόλεμος.

Ο αγώνας για τον έλεγχο της ΝΑ Μεσογείου και του Αιγαίου είναι σκληρός και θα επιφέρει αλλαγές ισορροπιών, αλλαγές ζωνών επιρροής, συμμαχιών, πιθανόν και αλλαγές συνόρων ή δημιουργίες νέων κρατών.

Η Ρωσία δείχνει αποφασισμένη να μην αφήσει να αλλάξει το “status-quo” στη Συρία και σε οποιαδήποτε περίπτωση να μην αφήσει την κατάσταση να εξελιχθεί όπως εξελίχθηκε στη Λιβύη, και η Μόσχα θεωρεί ως «κόκκινη γραμμή» οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια εναντίον της Συρίας.

Και για να γίνει πιο «πειστική», ή Ρωσία μετέφερε πυραύλους «S-300» στη Συρία, με Ρώσους "συμβούλους" στα χειριστήριά τους. Η όποια συνδιαλλαγή και το «μοίρασμα» της «λείας» στην ΝΑ Μεσόγειο και στο Αιγαίο, άν δεν είναι ικανοποιητική και αποδεκτή από όλες τις πλευρές, τότε οι αντιδράσεις θα προσδιορίσουν και το μέγεθος της αντιπαράθεσης.

Το Ιράν θεωρεί τον εαυτό του απειλούμενο και προσπαθεί με κάθε τρόπο να υλοποιήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, θεωρώντας, ότι δια αυτού, θα εξασφαλίσει την απαραίτητη ισορροπία, του τρόμου, στην περιοχή του, προφυλάσσοντας συγχρόνως τα Εθνικά του συμφέροντα, προσχωρόντας σε μία άτυπη συμμαχία με την Συρία και εμμέσως με την Ρωσ
Keywords
Τυχαία Θέματα