Οι ήπειροι έπρεπε να έχουν διαβρωθεί 70 φορές μέχρι τώρα!

Σύμφωνα με το λεξικό της Οξφόρδης επιστήμη είναι η διανοητική και πρακτική δραστηριότητα που περιλαμβάνει τη συστηματική μελέτη των δομών και συμπεριφορών του φυσικού κόσμου μέσω παρατήρησης και πειραματισμού.

Επίσης, ορίζει ως επιστημονική μέθοδο τις διαδικασίες που χαρακτηρίζουν τις φυσικές επιστήμες από τον 17ο αιώνα και εντεύθεν, συνιστάμενες από.....
συστηματική παρατήρηση, μετρήσεις, πειραματισμό, καθώς και από διατύπωση, έλεγχο και τροποποίηση των υποθέσεων.

Είναι φανερό ότι εξ ορισμού, οποιαδήποτε θεωρία περί δημιουργίας της γης δεν μπορεί να είναι επιστημονική. Κανείς
δεν ήτο εκεί να το παρατηρήσει. Απλά κάνουμε υποθέσεις και βγάζουμε συμπεράσματα, στηριζόμενοι στις υποθέσεις μας. Από αυτά τα συμπεράσματα ορμώμενοι, κάνουμε άλλες υποθέσεις κι έτσι σιγά σιγά κτίζουμε αυτό που λέγεται κοσμοθεώρηση. Αν μία από αυτές τις θεμελιώδεις υποθέσεις είναι λανθασμένη τότε καταπίπτει ολόκληρο το οικοδόμημα της κοσμοθεώρησής μας.

Πιο συγκεκριμένα, για να μετρήσουμε την ηλικία της γης, υπάρχουν πολλοί τρόποι, αλλά κανένας δεν είναι επιστημονικός. Όλοι είναι υποκειμενικοί, αφού βασίζονται σε υποθέσεις. Από τους πολλούς αυτούς τρόπους, άλλοι μας δείχνουν ότι η γη είναι δισεκατομμυρίων ετών, ενώ άλλοι μας δείχνουν ότι η γη είναι μόνο χιλιάδων ετών. Πολλές φορές ο ίδιος τρόπος μέτρησης μας δίνει διαφορετικές τιμές, αλλά ο επιστήμων που διενεργεί τη μέτρηση βασίζεται στη δική του πίστη σε κάποια κοσμοθεώρηση, και απορρίπτει τις μετρήσεις που δεν ταιριάζουν.

Ενδεικτικά αναφέρονται μερικοί τρόποι χρονολόγησης που δίνουν μεγάλες ηλικίες και μερικοί που δίνουν μικρές ηλικίες. Μεγάλες ηλικίες δίνουν συνήθως οι χρονολογήσεις με ραδιοϊσότοπα (Κάλιο-Αργό, ρουβίδιο-Στρόντιο, Σαμάριο-Νεοδήμειο, Ουράνιο-Μόλυβδος κ.α.), ενώ μικρές ηλικίες δίνουν οι μετρήσεις όπως διαφυγή Ηλίου από κρυστάλλους ζιρκονίου, οι δακτύλιοι της ραδιενεργούς αντιδράσεως του Πολωνίου, η πτώση της έντασης του μαγνητικού πεδίου της γης, η απομάκρυνση της σελήνης, η αστρική σκόνη στην επιφάνεια της σελήνης κ.α. Θα παρουσιάσουμε και μια καινούργια μέθοδο (μόλις λίγων μηνών), που δείχνει ότι στην παραδεδεγμένο χρόνο των 4,6 δισεκατομμυρίων ετών θα έπρεπε οι ήπειροι να είχαν διαβρωθεί στο επίπεδο της θαλάσσης 70 φορές μέχρι τώρα! Το πρόβλημα είναι ότι η συμβατική θεωρία δεν το επιτρέπει αυτό ούτε 1 φορά, γιατί διατείνεται ότι υπάρχουν ακόμη πετρώματα πολύ πριν την Κάμβρειο εποχή, έως και 2,5 δισεκατομμυρίων ετών. Η λογική λέει ότι τουλάχιστον ο ένας από τους δύο κάνει λάθος...

Το Βηρύλλιο (9Be) όταν δεχθεί ηλιακή ακτινοβολία για πολύ καιρό μετατρέπεται στο ραδιοϊσότοπό του, 10Be. Αυτό σημαίνει, με λίγα λόγια, ότι όσο περισσότερο 10Be βρίσκουμε, τόσο περισσότερο έχει μείνει εκτεθειμένο στον ήλιο χωρίς να διαβρωθεί και να πάει στη θάλασσα. Η μέθοδος αυτή εχρησιμοποιήτο από δεκάδες γεωλόγους από όλον τον κόσμο για τη μέτρηση των ρυθμών διάβρωσης.

Πριν από λίγους μήνες οι επιστήμονες Portenga και Bierman δημοσίευσαν στο Geological Soci
Keywords
Τυχαία Θέματα