Tο μεγάλο φιάσκο της Siemens δια χειρός ΠΑΣΟΚ

Σε μεγάλο πολιτικό «απόστημα» εξελίσσεται η υπόθεση Siemens για το ΠΑΣΟΚ, καθώς η κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την διερεύνηση του σκανδάλου οδηγούν συνεχώς σε αποτυχίες.

Τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ που έχει έντονα τα χαρακτηριστικά της φαρσοκωμωδίας είναι το γεγονός ότι τα.....
όργανα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν
τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών ώστε να καταθέσουν επιστολή αναίρεσης της δικής τους πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Να σημειωθεί ότι 108 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν ζητήσει περαιτέρω έρευνα για τους κ.κ. Γιώργο Αλογοσκούφη και Χρήστο Μαρκογιαννάκη πριν από περίπου ένα μήνα και μεσολάβηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου (σ.σ. αποτελείται από 3 δικαστές που γνωμοδοτούν επι των αδικημάτων για τα οποία παραπέμπονται οι πρών υπουργού. Η γνωμοδότηση δεν είναι δεσμευτική).

Αρχικά λοιπόν και ακολουθώντας τον Κανονισμό της Βουλής, τέθηκε στην Ολομέλεια προς ψηφοφορία η σύσταση Γνωμοδοτικού Συμβουλίου. Το αποτέλεσμα ήταν αποκαρδιωτικό για το ΠΑΣΟΚ καθώς η πρόταση καταψηφίστηκε με τους περισσότερους να ανεβάζουν τις «διαρροές» του κυβερνώντος κόμματος σε 14βουλευτές. Υπο αυτά τα δεδομένα ο γραμματέας της Κ.Ο .κ. Βασίλης Έξαρχος αλλά και έμπειρα στελέχη όπως ο κ. Μανώλης Μπετενιώτης και κ. Χρήστος Πρωτόπαπας εκτίμησαν ότι μετά την πρέπει επειγόντως να «θάψουν» το θέμα. Γι αυτό και θεώρησαν ότι πρέπει να κατατεθεί επιστολή ακύρωσης της δικής τους πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής καθώς ήξεραν ότι θα καταψηφιστεί και πως το ΠΑΣΟΚ θα έχει ακόμα περισσότερες διαρροές.

Αυτό όμως που δεν υπολόγισαν ήταν ο χρόνος καθώς ξεκίνησαν την διαδικασία συλλογής υπογραφών την τελευταία εβδομάδα εργασιών του κοινοβουλίου κατά την οποία οι περισσότεροι είχαν ήδη αποχωρήσει για τις περιφέρειές τους. Δεν κατάφεραν τελικά να καταθέσουν την επιστολή και πλέον όλοι κάνουν τον σταυρό τους για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της 25ης Αυγούστου.

http://www.newsbomb.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα