Αυτό δεν είναι ανάπτυξη. Είναι ξεπούλημα της χώρας. Καλύτερα επιστροφή στη δραχμή!

Αυτό δεν είναι ανάπτυξη. Είναι ξεπούλημα της χώρας. Καλύτερα επιστροφή στη δραχμή!

Αρχισε το πλιάτσικο. Η κυβέρνηση ξεπουλάει τζάμπα.

Γράφει ο Αδαμάντινος

Η Ελλάδα δεν μπορεί χωρις άμεση τεχνολογική υποστήριξη να αυξήσει την ανταγωνιστηκότητα της, ούτε να μείνει στο άσσο και....
μετα να διαλυθεί σα χώρα. Ηδη η χώρα έχει γίνει σαν το Λίβανο...

Είτε παραμονή της στο ευρώ είτε επιστροφή της στη δραχμή,
αυτό που έχει σημασία είναι ο μαθηματικός τύπος της κάθε απόφασης και οι προοπτικές που αφορούν την κάθε λύση. Σημασία δηλαδή έχει, τι θα γίνει επακριβώς σε κάθε περίπτωση, ποιός θα το αποφασίσει, ποιός θα το εφαρμόσει και τι μηχανισμός ελέγχου θα υπάρχει. Απο κεί και πέρα όλα παίζουν. Το ευρώ δεν είναι πανάκεια.

Προσωπικά για μένα καλύτερα να παραμείνουμε στο Ευρώ. Η Ελλάδα έχει ήδη επενδύσει στην ύπαρξη και στήριξη του ευρώ. Η χώρα μπήκε στην ΕΟΚ με μικρή «ανταγωνιστηκότητα» («έντεχνο λαικό...» του πραγματικού όρου «έρευνα και ανάπτυξη», ενός όρου που πλην εμού και μόνο ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ) και έχει φτάσει σε αρνητική τιμή, ενώ το εμπορικό της ισοζύγιο αυξάνει αρνητικά και εναντίον τών πολιτών της. Δυστυχως επί τόσα χρόνια δεν έκανε ανάπτυξη και αυτό είναι ένα διαρκές έγκλημα κατά της οικονομιας της.

Για μένα καλύτερα να παραμείνουμε στο Ευρώ, αλλά όχι με αυτό το μνημόνιο. Εμείς θα μπορούσαμε να επιβάλλουμε τη λύση και μπορούμε, γιατι σε άλλη περίπτωση το ευρώ θα περιορισθεί μονο στις χώρες του Γερμανογαλλικού άξονα. Εδω χρειάζεται πολιτική και όχι η γνωστή πασοκική πορδολογία...

Στα χρόνια που πέρασαν οι κυβερνήσεις που κυβέρνησαν τον τόπο άνοιγαν κερκόπορτες υπέρ των πολυεθνικών και κατά της ελληνικής οικονομίας, της ελληνικής βιομηχανίας και φυσικά τών ελληνων πολίτων. Oλα αυτά δεν έγιναν τυχαία και φαντάζομαι ούτε με το αζημίωτο.

Τωρα έχει έρθει η ώρα μηδέν. Η στιγμή των μεγάλων αποφάσεων.

Η γερμανική Deutsche Telecom ανακοίνωσε την επιπλέον εξαγορά του 10% των μετοχών του ΟΤΕ έναντι μόλις 400 εκατ. Ευρώ. Το σκάνδαλο είναι, όπως τονίζει σε δημοσίευμα της η αμερικανική εφημερίδα Wall street Journal, ότι η πώληση του 30% είχε γίνει έναντι 4 δις. Ευρώ!

Ενα άλλο που διάβασα πρόσφατα είναι ότι επιτρέπεται πλέον σε πολίτες ακόμη και εκτός της ΕΕ να αγοράζουν ακόμη και συνοριακές περιοχές της Ελλάδας.

Υπό αυτές της συνθήκες και επειδή με τη δικαιολογία της χρεοκοπίας της χώρας, μετα απο μια καταφανή και ταχεία υπερχρέωσή της απο την παρούσα κυβέρνηση που θα έπρεπε να είχε ήδη αποπεμφθεί, πωλούνται στρατηγικής φύσης εταιρείες σε εξευτελιστικές τιμές καλύτερα η χώρα να επιστρέψει στη δραχμή.

Δεν είμαι υπέρ της επιστροφής στη δραχμή αλλά αν είναι να συνεχισθεί το πλιάτσικο καλύτερα αυτό να γίνει και να γίνει γρήγορα.

Το σχέδιο της κυβέρνησης ειναι το εξής...

1. Πώληση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και παντός είδους πλούτου σε εξευτελιστικές τιμες

2. Υποθ
Keywords
Τυχαία Θέματα