Αυξήθηκαν κατακόρυφα οι άστεγοι στην Ήπειρο

Οι κρατικοί φορείς αδιαφορούν, ενώ περιθάλπτει όσους μπορεί η Εκκλησία

Αυξήθηκαν κατακόρυφα τον τελευταίο καιρό οι άστεγοι στην Ήπειρο. Κοιμούνται κυρίως σε εισόδους πολυκατοικιών, σε πλατείες και στα πεζοδρόμια. Οι κρατικοί φορείς αδιαφορούν γι' αυτούς, ξεχνώντας ότι η κοινωνική μέριμνα είναι καθήκον της....
οργανωμένης πολιτείας. Οι καλές πράξεις είναι αποτέλεσμα μιας αντίληψης για τη ζωή. Κάποιοι άστεγοι βρίσκουν στέγη χάρη στην ευσπλαχνία της Εκκλησίας. Ο κλήρος δίνει ελεημοσύνη στους έχοντες ανάγκη.
Είναι κάτι που γίνεται αλλά δεν δύναται
να καταγραφεί συνολικά. Δεν μπορεί η Εκκλησία να εκδώσει δελτίο τύπου με αριθμό ανθρώπων, με οικονομικά ποσά, με είδη παροχών που προσφέρονται σε πιστούς και αλλόδοξους. Δεν μπορεί να γίνει επίδειξη φιλανθρωπίας καθώς κάτι τέτοιο προσκρούει στις αρχές του χριστιανισμού. Είναι διαδεδομένη η αντίληψη ότι στους ιερούς ναούς, στα μοναστήρια και στα νομικά πρόσωπα που σχετίζονται με την Εκκλησία το μόνο μέλημα είναι να μαζεύουν τάλαρα και να κολυμπούν στο χρήμα. Από ενδελεχή εξέταση προκύπτει ότι τα έσοδα επιστρέφουν στην κοινωνία, με άμεση φιλανθρωπία ή με την ενίσχυση υποδομών.

http://www.katoci.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα