ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ… ΕΠΙΣΚΕΨΗ Β.ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Του Γιώργου Θεοχάρη
Τι είπαν Αγιορείτες πατέρες που μίλησαν στο agioritikovima.gr
΄Αγνοια δηλώνουν Αγιορείτες για την φημολογούμενη επίσκεψη του Β.Πούτιν στο ΄Αγιο Όρος τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Αποδίδουν τα όσα γράφτηκαν σε ΄΄διαδώσεις΄΄ που όπως εξηγούν στο agioritikovima.gr ΄΄ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς εξυπηρετεί όλος αυτός ο θόρυβος γύρω από την ....
υποτιθέμενη επίσκεψη του νέου προέδρου της Ρωσίας Β.Πούτιν΄΄.

«Δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα για την επίσκεψη του κ.Πούτιν στο Αγιώνυμο Όρος, αν και ο ίδιος συνηθίζει να ανακοινώνει τελευταία στιγμή παρόμοιες επισκέψεις
του», εξηγεί χαρακτηριστικά Aγιορείτης μοναχός.

Επίσης, καμία ενημέρωση δεν έχει ούτε η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, όπως διαβεβαίωσε στο agioritikovima.gr εκπρόσωπός της.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα ΄΄Καθημερινή΄΄ , ούτε στο Υπουργείο Εξωτερικών υπήρξε σχετικό αίτημα για την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου.

Η πληροφορία, που παρουσιάσθηκε μάλιστα ως προερχόμενη από στενούς συνεργάτες του κ. Πούτιν, ήθελε την επίσκεψη να αναβάλλεται με πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς. Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών και της Προεδρίας της Δημοκρατίας δήλωσαν παντελή άγνοια για το θέμα, επισημαίνοντας ότι μέχρι χθες δεν υπήρξε κανένα αίτημα ή ενημέρωση για επιθυμία του κ. Πούτιν να επισκεφθεί τη χώρα μας και το Αγιο Ορος. Αγνοια δήλωσαν και οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές, που θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί για τη λήψη μέτρων ασφαλείας, εάν επίκειτο επίσκεψη.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε: «Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος στη χώρα μας. Αλλωστε, πέραν των ιστορικών, φιλικών δεσμών που συνδέουν τις δύο χώρες, θα αποτελούσε ξεχωριστή τιμή για την Ελλάδα, να είναι η πρώτη χώρα που θα επισκεφθεί ο κ. Πούτιν μετά την πρόσφατη εκλογή του στο αξίωμα του προέδρου της Ρωσικής Δημοκρατίας. Θα χαρούμε πολύ να τον υποδεχθούμε και ελπίζουμε να επισκεφθεί τη χώρα μας το συντομότερο δυνατόν, το Πάσχα ή αργότερα, ιδιωτικά ή επίσημα, στο Αγιο Ορος ή οπουδήποτε αλλού».

http://agioritikovima.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα