ΑΚΥΡΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ

Είμαι Έλληνας γονιός (οι περισσότεροι καταλαβαίνετε τι μπορεί να σημαίνει αυτό στην εποχή μας) και για μια ακόμη φορά έρχομαι αντιμέτωπος με τη σαπίλα της χώρας μου, βλέποντας ακόμη πιο ξεκάθαρα τι είδους συμπεριφορές την έχουν φέρει στα σημερινά της χάλια.
Όλοι ξέρουμε την.....
κατάσταση της σημερινής εκπαίδευσης και οι περισσότεροι από εμάς στέλνουμε τα παιδιά μας στα ανάλογα φροντιστήρια για να αντισταθμίσουμε τις ελλείψεις του σχολείου. Τον τελευταίο καιρό όμως, μετά από πρωτοβουλία των καθηγητών του Β’
Λυκείου Ηγουμενίτσας που είχαν την καλοσύνη να διαθέσουν το χρόνο τους αφιλοκερδώς για κάτι καλύτερο, είχαν οριστεί κάποιες ώρες για ενισχυτική διδασκαλία των παιδιών μας μετά τη λήξη των πρωινών σχολικών μαθημάτων. Θα ήταν μια πολύ καλή κίνηση για όλους όσους δυσκολεύονται να στέλνουν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια (που νομίζω ότι σήμερα ειδικά είναι πάρα πολλοί), αλλά θα συνέβαλλε επίσης και στη σύσφιξη των σχέσεων των καθηγητών με τα παιδιά, αρκετά από τα οποία το είχαν δει πολύ θετικά και είχαν δηλώσει πρόθεση να πάνε. Όλα αυτά θα ήταν πολύ όμορφα, ΑΝ τελικά συνέβαιναν…
Η διεύθυνση του σχολείου τελικά αρνήθηκε να δώσει κάποιο χώρο για τα μαθήματα και προφανώς δε δίνει ούτε την άδεια για κάτι τέτοιο. Η ενισχυτική διδασκαλία θα ξεκινούσε σήμερα και ακυρώθηκε τελευταία στιγμή, λέγοντας στα παιδιά ότι δε συμφωνεί το υπουργείο.
Δε γνωρίζω τι μπορεί να συνέβη, αλλά ομολογώ ότι το περίμενα. Ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό σε αυτή τη χώρα και λυπάμαι ειλικρινά που το λέω. Στη χώρα του ΤΙΠΟΤΑ το ΚΑΤΙ ενοχλεί! Δε μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται το υπουργείο από τη μια να μας λέει ότι ενδιαφέρεται και κοπιάζει για την αναβάθμιση της παιδείας και από την άλλη να μη δίνει την άδεια για κάτι τόσο απλό και ωφέλιμο. Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να γίνει το σχολείο κάτι ζωντανό που πραγματικά βοηθά τον κόσμο και όχι μια απλή πρόφαση μισθών, αλλά από ό,τι φαίνεται κάποιοι δεν το θέλουν αυτό!
Τώρα, για το ποια ακριβώς συμφέροντα κρύβονται, ο καθένας μπορεί να βγάλει μόνος του τα συμπεράσματά του… Προσωπικά, ελπίζω μόνο να μπορέσω να στείλω τα παιδιά μου στο εξωτερικό για σπουδές (όπως κάνουν και οι πολιτικοί μας άλλωστε!) ώστε να έχουν την ευκαιρία να παλέψουν με ίσους όρους στη ζωή και την πιθανότητα για ένα γόνιμο μέλλον.


ΦΑΙΔΩΝΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα