ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ : Για τα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας κατά των διαδηλωτών και γενικά του λαού

«Άκουσα ότι στη Βουλή σήμερα θα δώσει απάντηση ο κύριος Παπουτσής και εξηγήσεις τι έγινε χτες. Επιφυλασσόμαστε να δώσουμε κι εμείς τη δική μας απάντηση, με βάση αυτά που θα πει. Αυτή τη στιγμή, όμως, και αυτοτελώς, κάνουμε την εξής καταγγελία: Καταγγέλλουμε το οργανωμένο, μελετημένο, πολιτικά και επιχειρησιακά, σχέδιο της κυβέρνησης, ειδικά γι’ αυτό το διήμερο. Η πρόβα τζενεράλε είχε γίνει την περίοδο του μνημονίου. Ειδικά γι’ αυτό το διήμερο της 48ωρης
απεργίας.

Ποιος ήταν ο στόχος του σχεδίου αυτού. Ο πολιτικός στόχος είναι από τη μια μεριά να....
βάλει στο λαό το φόβο μπροστά στην επικείμενη ή μη επικείμενη πέμπτη δόση, και με αυτόν τον τρόπο να περάσει για πολλά χρόνια στο λαό το φόβο ότι πρέπει να παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση, ότι δεν πρέπει να αντιστέκεται, αλλιώς η Ελλάδα χάνεται. Από την άλλη, το επιχειρησιακό μέρος αυτού του πολιτικού σχεδίου ήταν μέσα στο διήμερο να δημιουργηθούν προϋποθέσεις να τσακιστεί το εργατικό – λαϊκό κίνημα και ιδιαίτερα να χτυπηθεί η μορφή πάλης της απεργίας.

Εμείς πρέπει να πούμε ότι υπάρχουν αποδείξεις και βίντεο, με τους περίφημους κουκουλοφόρους και τους άλλους, κάτι φουσκωτοί, κάτι ακροδεξιοί συνδικαλιστές, που φαίνεται ότι συντάσσονται και είναι μέσα στους μηχανισμούς της αστυνομίας. Βεβαίως, το αστικό κράτος διαθέτει και ξέρει πολύ καλά ότι υπάρχουν κι άλλοι μηχανισμοί, υπηρεσιών και ιδιωτικοί. Δεν υπάρχουν μόνο οι κρατικοί και οι παρακρατικοί μηχανισμοί. Αυτούς τους μηχανισμούς, ούτε θέλει να τους αποκαλύψει, αν θέλετε, και αυτοί οι μηχανισμοί το βολεύουν.

Η κυβέρνηση έκανε το εξής: Αξιοποίησε το πολυφωνικό και ταυτόχρονα θολό κίνημα των αγανακτισμένων στην πλατεία Συντάγματος, βεβαίως, μια δραστηριότητα που συγκέντρωσε τη συμμετοχή απλών ανθρώπων, ανθρώπων που πραγματικά είναι αγανακτισμένοι, που δεν αντέχουν άλλο – και το χρησιμοποίησε σε αντιπαράθεση με τις απεργιακές κινητοποιήσεις, τις οποίες κατά κόρον ακούγαμε αυτό το διάστημα ότι το «Σύνταγμα» είναι μια ειρηνική πάλη, ενώ όλες οι άλλες μορφές πάλης θεωρούνται βίαιες.

Το συγκεκριμένο σχέδιο, για το οποίο είχαμε πληροφορίες πριν από το διήμερο, ήταν: Ξέροντας ότι σε μια πανεργατική απεργία οι πορείες όλων καταλήγουν στο Σύνταγμα, επιδίωκε το εξής: Να δημιουργήσει ένα σκηνικό, όπου αγανακτισμένοι – σε εισαγωγικά – συγκρούονται με το ΠΑΜΕ. Οι κουκουλοφόροι και οι άλλοι μηχανισμοί, ομάδες φιλάθλων που χρησιμοποιούνται, μπράβοι σε νυχτερινά κέντρα και διάφοροι, να συγκρούονται με το ΠΑΜΕ, υποτίθεται για ιδεολογικούς σκοπούς, και έτσι να δοθεί η δυνατότητα στην αστυνομία να μπει μέσα στην πλατεία Συντάγματος. Να μακελέψει, στο όνομα του να αποτρέψει τη διαμάχη των αντιμαχόμενων μερίδων, και να περάσει έτσι η καταστολή σαν κάτι που δεν έγινε με πρόθεση της αστυνομίας, αλλά ήταν μια αναγκαστική επιλογή.

Με αυτόν τον τρόπο ήθελαν να ταυτίσουν το ΠΑΜΕ με τη βία ή να δείξουν, επίσης, ότι οι απλοί αγανακτισμένοι του Συντάγματος δε θέλουν το ταξικό κίνημα, δε θέλουν κόμματα και ιδιαίτερα
Keywords
Τυχαία Θέματα