Αλλαγή Συντάγματος ... τώρα

Eπειδή πολλά ακούγονται για εκλογές, μάλλον πάνε να μας δουλέψουν με τον παραδοσιακό τρόπο.
Η λύση δεν είναι εκλογές και να αλλάξει απλά η μούρη των λαμογίων που θα είναι στην εξουσία.
Η λύση είναι στην αλλαγή Συντάγματος, η οποία πρωτίστως θα αλλάξει το πολίτευμα.
Μερικές σκόρπιες σκέψεις;

1. Κυβέρνηση και Βουλή.....


Ο λαός να εκλέγει απευθείας Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος σχηματίζει κυβέρνηση υπουργών και κυβερνά.Απαγορεύεται ο διορισμός υφυπουργών.Ο Πρόεδρος αναλαμβάνει το αξίωμα, ανεξάρτητα από το αν έχει πλειοψηφία εδρών στη Βουλή.

Πρωθυπουργός δεν υπάρχει. Αντίθετα υπάρχει Αντιπρόεδρος που διορίζεται από τον Πρόεδρο και είναι βοηθός και αντικαταστάστης του, όταν κάτι συμβεί στον Πρόεδρο ή αυτός παραιτηθεί.

Ο Πρόεδρος δεν μπορεί να εκλεγεί πάνω από δύο θητείες.

Οι Βουλευτές είναι 200.

Γίνονται εκλογές κάθε 4 χρόνια με διπλή κάλπη:

α. Στην μία κάλπη υπάρχουν ψηφοδέλτια με τα ονόματα υποψηφίων Προέδρων, όπου προτείνεται ένας από κάθε κόμμα, ανεξάρτητα αν το κόμα έχει έδρες στη βουλή.

β. Στη δεύτερη υπάρχουν τα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών, ανεξαρτήτως κόμματος. Οποιοσδήποτες μπορεί να είναι υποψήφιος βουλευτής, χωρίς να χρειάζεται να εγκριθεί από κανένα κόμα.

Παραίτηση προέδρου ή βουλευτή, δεν συνεπάγεται εκλογές σε καμία περίπτωση. Αναλαμβάνει πρόεδρος ο αντιπρόεδρος και ορίζει νέο αντιπρόεδρο και υπουργούς. Στην περίπτωση Βουλευτή, αναλαμβάνει επιλαχών. Αν δεν υπάρχει, μένει κενή η θέση μέχρι την ολοκλήρωση τετραετίας. Τέλος λοιπόν με τον εκβιασμό εκλογών. Η εμπιστοσύνη της Βουλής προς τον Πρόεδρο πλέον δεν θεωρείται δεδομένη, και κάθε φορά που προτείνεται νομοσχέδιο για ψήφιση, θα πρέπει να ιδρώσει και να πείσει τους βουλευτές για την ψήφο τους.

Ο εκλογέας μπορεί έτσι να ψηφίσει τον Πρόεδρο που θέλει, χωρίς αναγκαστικά να ψηφίσει βουλευτές από το ίδιο κόμμα. Επίσης ο βουλευτής αποκτά ανεξαρτησία, διότι δεν απειλείται με διαγραφή, άρα και πολιτικό αφανισμό, σε περίπτωση διαφωνίας με τον Πρόεδρο. Σήμερα, αν διαφωνήσεις με τον Πρωθυπουργό και σε πετάξει έξω από το κόμμα, ως ανεξάρτητος βουλευτής, ακόμα και να σε ψηφίσει ο κόσμος, δεν πιάνεις το πλαφόν 3% για να μπεις στη Βουλή.

Απαγορεύεται κάθε μορφή ασυλίας για οποιονδήποτε σε όλη την ελληνική επικράτεια, πλην του Προέδρου. Απαγορεύεται κάθε παραγραφή αδικήματος, με οποιονδήποτε τρόπο, που τελέστηκε από αξιωματούχο κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να συλληφθεί με δικαστικό ένταλμα σε περίπτωση παρανομίας, πλην του Προέδρου,για τον οποίο απαιτείται έγκριση της Βουλής.

Την ημέρα που κάποιος ονομάζεται βουλευτής, Υπουργός ή υφυπουργός, γίνεται αποτίμηση της περιουσίας του (προσωπικής, συζύγου, παιδιών) και το ίδιο γίνεται όταν τελειώνει η θητεία του. Στο τέλος θα πρέπει να αποδείξει ότι η τυχόν αύξηση αυτής έγινε από νόμιμες πηγές.

Αν κατά τη διάρκεια της θητείας αξιωματούχ
Keywords
Τυχαία Θέματα