Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Ανοιχτή Διαμαρτυρία και Καταγγελία, απο τον Γιάννη Βούρο (Πύρινος Λόγιος)!

Προς τον Πρωθυπουργό της χώρας Γεώργιο Παπανδρέου
με κοινοποίηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια

Κύριε Παπανδρέου,

Δεν σε.....
προσφωνώ όπως είδες, ούτε κάν κύριε Πρωθυπουργέ και άλλες τέτοιες αβρότητες. Πρώτα απ' όλα δε σου αξίζουν. Σου μιλάω στον ενικό, γιατί δε βρίσκω το λόγο να σου μιλήσω στον πληθυντικό.

Στο πληθυντικό, απ ό,τι ξέρω, απευθύνονται κάποιοι όταν θέλουν
να δείξουν σεβασμό στον άλλον ή όταν θέλουν να κρατήσουν τον άλλον σε απόσταση. Εγώ ούτε το ένα νοιώθω για σένα, ούτε το αλλο.

Και μιας και ξεκαθαρίσαμε τα τυπικά, ας έρθουμε στα...ουσιαστικά.

Δε μου λές κάτι ρε Πρόεδρε της Κυβέρνησης, για ποιούς μας έχεις περάσει; Ε; Μπάς και νομίζεις οτι είμαστε λαός που ...χάφτει μύγες τα ανάσκελα, που λεν και στο χωρίο μου; Εχεις ρε Πρόεδρε ακούσει τίποτε για το λαό που θέλησες να κυβερνήσεις; Σού χουν πεί τίποτε; Κανείς απ το περιβάλλον σου όταν ήσουν πιτσιρικάς; Στο σχολείο που φοίτησες; Κανείς; Γιατί αν δε σου χει πεί κανείς, μήτε γνωστός, μήτε φίλος, μήτε γονιός, μήτε δάσκαλος, τότε έχεις μια δικαιολογία. Αλλά επειδής εγώ δε πιστεύω κάτι τέτοιο, το αντίθετο μάλιστα, ε, τότε έχεις πολύ μεγάλο θράσος ρε φίλε. Και δεν έχεις κάν το θράσος ενός τσαμπουκαλή, έχεις το θράσος του...μαμάκια καλοαναθρεμμένου που κυκλοφορεί στα διάφορα μεγάλα σαλόνια για να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλλες στις διάφορες κυράτσες και να τις ξεμυαλίζει, μπας και φάει κανένα χιλιάρικο. Αυτούς τους τύπους, παλιά, ο λαός ξέρεις πώς τους έλεγε;

Ντιντίδες! Ε, τέτοιος είσαι! Ενας "Ντιντής" της πολιτικής.

Λοιπόν, άκου δώ ρε ...Ντιντάκο, εμείς εδώ, σε τούτη τη μικρή γωνιά της γής, λέμε πως "Ο Ψεύτης και ο Κλέφτης, τον πρώτο χρόνο χαίρονται". Και σύ είσαι και τα δύο. Και Ψεύτης καί Κλεφτης. Λοιπόν, το συνεταιράκι σου, ο μίστερ Στρός Καν, τα ξέρασε όλα φιλαράκο. Γιατί ο Θεός αγαπάει μεν τον Κλέφτη (δηλαδή εσένα) αλλά πιο πολύ φιλε μου αγαπάει τον νοικοκύρη, δηλαδή εμάς. Και ακου να δείς πως έγινε το σκηνικό για να καταλάβεις.

Ο Στρός Καν, δεν είναι τυχαίο άτομο, σωστά; Σωστά. Το ΔΝΤ διευθύνει, υποψηφιότητα για πρόεδρος της Φραγκιάς θα βάλει, άρα μεγάλη...προσωπικότης. Εδωσε λοιπόν συνένετυξη (απ τις καθιερωμένες που ...συνηθίζετε εσείς οι... Ντιντίδες της πολιτικής) και μίλησε για διάφορα το παλικάρι. Είπε, είπε, και τί δεν είπε...

Ο δημοσιογράφος όμως δε στάθηκε μόνο στα περι της Φραγκιάς και των πέριξ της Ευρώπης ζητήματα. Τον ρώτησε και κάτι άλλο.

"Μήπως είσασταν λιγάκι υπερβολικός κύριε Στρος Καν όταν λέγατε πως κλείσατε το θέμα (της προσφυγής στο ΔΝΤ) μέσα σε δεκαπέντε μέρες; Συνήθως αυτά τα θέματα παίρνουν μήνες για να μπούν σε μια τροχιά"

Και ο συνεργάτης σου τί απάντησε;

"Οταν λέω, υπερβάλλοντας, οτι όταν ήρθε το ΔΝΤ στην Ελλάδα, κλείσαμε το θέμα σε δεκαπέντε μέρες, το κλείσαμε σε δεκαπέντε μέρες δι
Keywords
Τυχαία Θέματα