Αμφισβητούν την έκθεση της επιτροπής της Βουλής γιατί οι συντάκτες της δεν "μασάνε" τα λόγια τους

Την εγκυρότητα της έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για το χρέος αμφισβήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος
, μετά το θόρυβο που προκάλεσε η δημοσιοποίησή της, αμφισβητώντας με τον τρόπο αυτό την επιστημονική επάρκεια και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν τα άτομα που έχουν κληθεί να στελεχώσουν τη συγκεκριμένη επιτροπή, τα.....
οποία στο σύνολό τους, προεξάρχουσας της επικεφαλής, κας.
Στέλλα Σάββα-Μπαλφούσια. Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη επιτροπή έχει συγκροτηθεί έπειτα από απαίτηση της τρόικας και έχει στελεχωθεί από την παρούσα κυβέρνηση!!!
«Όλοι οι υπεύθυνοι διεθνείς οργανισμοί (όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ) και όλες οι υπεύθυνες εθνικές ανεξάρτητες αρχές (όπως η Τράπεζα της Ελλάδος) γνωρίζουν με ποιο τρόπο καταρτίζονται, διασταυρώνονται και δημοσιοποιούνται εκθέσεις για την κατάσταση και τις προοπτικές των μακροοικονομικών και δημοσιονομικών μεγεθών. Αυτήν τη γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα είναι προφανές ότι δεν τη διαθέτει ακόμη το Γραφείο Προϋπολογισμού. Το χθεσινό συνεπώς κείμενο δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα, και κατέληξε λέγοντας:

«Όπως είχα την ευκαιρία να συζητήσω χθες με τον κ. Πρόεδρο της Βουλής, θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναβάθμιση και την εγκυρότητα του έργου του Γραφείου Προϋπολογισμού».

Σύμφωνα με την έκθεση του γραφείου παρακολούθησης εκτέλεσης του κρατικού Προϋπολογισμού για τις δημοσιονομικές εξελίξεις στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2011, η δυναμική του δημόσιου χρέους κινείται εκτός ελέγχου.

http://www.dailynews24.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα