Αμφίβολη η συμμετοχή της Ιταλίας και Ισπανίας στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας

Την δέσμευση όλων των χωρών της ευρωζώνης να συνεισφέρουν στην επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα, που θα καταβληθεί το Σεπτέμβριο, επισήμανε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η Ελλάδα θα εισπράξει 5,8 δισ. ευρώ σε διμερή δάνεια από τις χώρες της ευρωζώνης και....
άλλα 2,2 δισ. ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
ΔΝΤ .

Ωστόσο, η πρόσφατη αύξηση στο κόστος δανεισμού για την Ισπανία και την Ιταλία είναι πιθανόν να οδηγήσουν τις δύο αυτές χώρες να δανείζονται με υψηλότερο κόστος συγκριτικά με τα δάνεια που χορηγούνται στην Ελλάδα από την ευρωζώνη.

«Όλες οι χώρες της ευρωζώνης έχουν δεσμευτεί να συμβάλουν στην επόμενη δόση βοηθείας προς την Ελλάδα», τόνισε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σαντάλ Χιουγκς κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Δεν υπάρχει καμία πρόταση ότι κάποια χώρα δεν θα συμβάλει στην καταβολή της επόμενης δόσης βοηθείας στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων της Ισπανίας και της Ιταλίας», είπε. «Ωστόσο, εάν μία χώρα αντιμετωπίσει υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης την περίοδο που θα καταβάλλεται η επόμενη δόση υπάρχει μηχανισμός που διασφαλίσει την αποζημίωσή τους για αυτό», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, το θέμα του κόστους δανεισμού της Ιταλίας και της Ισπανίας σε σχέση με το επιτόκιο με το οποίο θα δανείσουν χρήματα στην Ελλάδα συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη αξιωματούχων της ευρωζώνης την προηγούμενη εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, η Ιταλία είπε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να μη συμμετάσχει στην επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα ή να λάβει κάποιο αντιστάθμισμα ανάλογα με τα επιτόκια δανεισμού που θα ισχύουν εκείνη την περίοδο.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα