Αναδρομικά και το νέο σύστημα των αποδείξεων - Αποσύνδεσή τους από το αφορολόγητο.

Αναδρομικά και το νέο σύστημα των αποδείξεων - αποσύνδεσή τους από το Αφορολόγητο.

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο κ. Ευ. Βενιζέλος, μεταξύ των οποίων η διεύρυνση της εφαρμογής χαμηλότερου αφορολόγητου και στις οικονομικά ευάλωτες ομάδες των συνταξιούχων και των νέων όπως επίσης την αποσύνδεση των αποδείξεων από το αφορολόγητο με πρόβλεψη, όμως, προστίμων, στην περίπτωση που οι φορολογούμενοι δεν.....
συγκεντρώνουν ένα (μεγάλο) ποσόν σε σχέση με το εισόδημά τους.


Όπως διευκρίνισε ο κ. Ευ. Βενιζέλος, το μειωμένο αφορολόγητο ισχύει από τις αρχές του 2011 και σε ότι αφορά στους συνταξιούχους και τους νέους το αφορολόγητο μειώνεται από τις 12.000 ευρώ που είναι σήμερα, στις 9.500 ευρώ.

Σχετικά με το νέο σύστημα των αποδείξεων, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι οι φορολογούμενοι θα καλούνται να συλλέγουν αποδείξεις για δαπάνες που πραγματοποιούν με ηλεκτρονικό μέσο πληρωμής (πιστωτική-χρεωστική κάρτα) ή φορο-κάρτα που το απαιτούμενο ύψος τους θα είναι ανάλογο με το ύψος του εισοδήματος τους.

Εφερε δε ως παράδειγμα έναν φορολογούμενο με εισόδημα 100.000 ευρώ να συγκεντρώνει «ηλεκτρονικές αποδείξεις» αξίας 60.000 ευρώ, ενώ τον φορολογούμενος με εισόδημα 60.000 ευρώ αποδείξεις αξίας 30.000 ευρώ. Εάν δε δεν συγκεντρώνονται αυτά τα ποσά, όπως άφησε να εννοηθεί, ο φορολογούμενος θα τιμωρείται με επιπλέον φόρο.

Το νέο σύστημα των αποδείξεων ισχύει αναδρομικά και για τα εφετινά εισοδήματα.

Η συνέντευξη του Υπ.Οικονομικών


http://kastorass.blogspot.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα