Ανακάμπτει στις δημοσκοπήσεις η Γκίλαρντ

Αργά αλλά σταθερά η κυβέρνηση της Τζούλια Γκίλαρντ αρχίζει να ανακάμπτει, σύμφωνα με τα στοιχεία της πρόσφατης δημοσκόπησης που διεξήγαγε ο οργανισμός Newspoll, για λογαριασμό της εφημερίδας 'The Australian'.

Η σφυγμομέτρηση έγινε αμέσως μετά τη Διάσκεψη Κορυφής των ηγετών της....
Κοινοπολιτείας στο Περθ της Δυτικής Αυστραλίας και ενώ η πρωθυπουργός Γκίλαρντ βρίσκονταν στις Κάνες της Γαλλίας,
εκπροσωπώντας την χώρα στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των 20 ισχυρότερων χωρών του κόσμου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αρκετών αναλυτών, στην ανάκαμψη της κυβέρνησης συνέβαλε το γεγονός ότι η κυβέρνηση κατάφερε να αναδείξει την αρνητική θέση που κρατά τους τελευταίους μήνες ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Τόνι Αμποτ, ο οποίος και στρέφεται αδιακρίτως εναντίον όλων των πρωτοβουλιών και των νομοσχεδίων, που καταθέτει η κυβέρνηση στο Κοινοβούλιο.

Η στάση αυτή της αντιπολίτευσης έδωσε την ευκαιρία στην κυβέρνηση Γκίλαρντ να μειώσει τη διαφορά με την αντιπολίτευση η οποία και δείχνει, ότι έχει αρχίσει να χάνει επαφή με τους ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με την τελευταία σφυγμομέτρηση, το Εργατικό Κόμμα αύξησε την εκλογική του δύναμη κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Πιο συγκεκριμένα, στους σταυρούς πρώτης προτιμήσεις η κυβέρνηση έλαβε το 32% των ψήφων σε σχέση με το 29% που είχε λάβει πριν δύο βδομάδες, ενώ το ποσοστό της αντιπολίτευσης μειώθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα, από το 45 στο 44%.

Κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες μειώθηκε και η δύναμη του κόμματος των Πράσινων που έλαβαν το 12% των ψήφων.

Μετά την καταμέτρηση και των σταυρών δεύτερης προτίμησης ο Συνασπισμός των συντηρητικών κομμάτων έλαβε το 53% των ψήφων και το Εργατικό Κόμμα το 47%.

ΑΠΕ-ΜΠΕΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα