Ανατολίτικο παζάρι από τους 16 διαγραφέντες της Ν.Δ.

Σε ένα πρωτοφανές πολιτικό παζάρι επιδίδονται οι διαγραφέντες της Ν.Δ που δεν υπερψήφισαν τους εφαρμοστικούς νόμους καθώς για τους 5 που είπαν το μεγάλο ναι, πλησιάζει η ώρα να επιστρέψουν στο γαλάζιο μαντρί.
Μετά την χθεσινή συνάντηση που είχαν στη Βουλή, οι υπόλοιποι εκ των διαγραφέντων, διεμήνυσαν προς τον Πάνο Καμένο ότι θα περιμένουν ως την Κυριακή που συνεδριάζει η Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ για να ακούσουν τον Αντώνη Σαμαρά και να.....
διαπιστώσουν
αν υπάρχουν προοπτικές για την ένταξη τους στα γαλάζια ψηφοδέλτια.

Στην συνάντηση ήταν οι 13 από τους διαγραφέντες που παραμένουν μαύρα πρόβατα για την Ν.Δ καθώς ο Κ. Γκιουλέκας, η Ε. Βόζενμπεργκ και ο Μ. Τζίμας δεν προσήλθαν. Ωστόσο υπήρξαν τηλεφωνικές επικοινωνίες μέσω των οποίων ενημερώθηκαν όλοι για τις αποφάσεις που ελήφθησαν.

Το μήνυμα, που στέλνουν προς την Λεωφόρο Συγγρού, είναι ότι αν ο κ. Σαμαράς την Κυριακή τους αφήσει παράθυρο επιστροφής τότε δεν θα προσεγγίσουν τον Πάνο Καμένο. Σε διαφορετική περίπτωση, μετά την Κυριακή το βράδυ οι περισσότεροι είναι διατεθειμένοι να κινηθούν προς το νέο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Όμως ο Π. Καμένος τους έστειλε μήνυμα ότι δεν είναι διατεθειμένος να περιμένει ως την Κυριακή και πως δεν θα δεχθεί κανέναν από τους 16 αν δεν προσχωρήσει ως το Σάββατο το βράδυ, πριν την ομιλία του κ. Σαμαρά.

Σε κάθε περίπτωση, οι 16 θα κινηθούν στην πλειοψηφία τους συντεταγμένα και εφόσον δεν ενταχθούν στην ΝΔ, θα συγκροτήσουν μια ανεξάρτητη Κοινοβουλευτική Ομάδα σε συνεργασία με τον Π. Καμένο. Κάποιοι όμως από αυτούς, όπως ο Μ. Τζίμας, δεν θα βρεθούν απέναντι στην ΝΔ στις εκλογές και θα αποσυρθούν προς το παρόν, σε μια τέτοια περίπτωση, ελπίζοντας να επανακάμψουν μετά τις εκλογές σε κομματικά πόστα.

http://briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα