Αντίπαλος του Βενιζέλου ο… Παπαδήμος

Οι πρώτες… υποψίες υπήρχαν από το διάστημα κιόλας που ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδιναν στις Βρυξέλλες τη μάχη για τη νέα δανειακή σύμβαση
και το PSI. Με την πάροδο του χρόνου ωστόσο, πολλαπλασιάζονται και γίνονται περισσότερο ευκρινείς, στέλνοντας το μήνυμα ότι ανάμεσα στον μεταβατικό πρωθυπουργό και τον....
νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, υπάρχει διαπιστωμένο πολικό… χάσμα.

Η χθεσινή πρωτοβουλία του Ευάγγελου Βενιζέλου να συγκαλέσει σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είναι υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου, και εκείνοι να τους δώσει οδηγίες που, αντικειμενικά ανήκουν στον κύκλο ευθύνης του πρωθυπουργού, έδειξε ότι ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατανοεί ότι ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη αποτελεί ένα από τα «αγκάθια» που καλείται να προσπεράσει, στον δρόμο προς τις κάλπες.

Η παρουσία Παπαδήμου σε ρόλο… εφεδρείας, όπως προβάλλεται εσχάτως από παλαιά ΜΜΕ, λειτουργεί ανασχετικά για την προσπάθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου να πετύχει τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ. Κυρίως όμως να περάσει με αποτελεσματικότητα στην κοινωνία το μήνυμα του ότι ο ίδιος αποτελεί τον εγγυητή της σταθερότητας για την πορεία της χώρας προς το μέλλον, και να πιστωθεί την αίσια έκβαση τόσο του Μνημονίου ΙΙ όσο και του PSI.

Και για τα δυο παραπάνω δεδομένα, ο Λουκάς Παπαδήμος διεκδικεί για τον εαυτό του τον πλέον καθοριστικό ρόλο. Γι’ αυτό άλλωστε επέλεξε να ταξιδέψει ο ίδιος στις Βρυξέλλες και να παραστεί στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, στην οποία αποφασίστηκε να συνεχιστεί η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα. Μια κίνηση η οποία είχε αιφνιδιάσει τότε τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Το τελευταίο διάστημα άλλωστε, πληθαίνουν στον φιλικό προς το ΠΑΣΟΚ Τύπο τα δημοσιεύματα και τα παραπολιτικά σχόλια ότι, εφόσον προκύψει ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν είναι και τόσο ένθερμος υποστηρικτής της λύσης Παπαδήμου.

http://www.statesmen.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα