Απανωτές υποβαθμίσεις υφίσταται η Κύπρος. Στο σημάδι το φυσικό της αέριο.

Γράφει ο Αδαμάντινος

Μέσα σε τόσα σκάνδαλα που γίνονται κάθε μέρα στην Ελλάδα είναι δύσκολο πλέον να επιλέξει κανείς εκείνα για τα οποία αξίζει να μιλήσει περισσότερο ή το θέμα που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για όλους. Στην Ελλάδα κάθε λεπτό που περνάει γίνεται ένα συνεχές μοίρασμα των κερδών ενός ακήρυχτου πολέμου.

Η Ελλάδα είναι υπό κατοχή και....
διοικείται
- κατά παραχώρηση - απο μή Ελληνες. Προφανώς τα συμφέροντα της σκιώδους κυβέρνησης του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ δεν είναι δυνατόν να ταυτίζονται με αυτά των ιθαγενών, στους οποίους τα ΜΜΕ συνεχίζουν να πουλάνε καθρεφτάκια. Καθίσταται πλέον προφανές ότι το ήδη μεταλλαγμένο πρώην Ελληνικό κράτος – που δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να αλλάξει και το όνομά του για να μη θυμίζει το παρελθόν του - χρειάζεται νόμιμους μεταλλαγμένους πολίτες για να το στηρίξουν. Συνέπεια αυτού θα ειναι να αλλάξει το Σύνταγμα και φυσικά ο ορισμός του Ελληνα πολίτη, που πλέον δεν θα έχει καμμία σχέση με την εθνική ταυτότητα που οι παλαιότεροι ήξεραν.

Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση τελευταία είναι οι απανωτές υποβαθμίσεις της Κύπρου από τους οίκους αξιολόγησης, οι οποίες αποκτούν μεγάλο ενδιαφέρον απο τη στιγμή που η Κύπρος έχει τη πιό άμεση πρόσβαση σε περιοχές της Μεσογείου στις οποίες υπάρχει πολύ φυσικό αέριο ενώ πρίν λίγες μέρες υπέστη πλήγμα απο την έκρηξη στη ναυτική βάση, που κατά την άποψη μου οφείλεται σε ένα συνδιασμό ανευθυνότητας και ασχετοσύνης (το έχω εξηγήσει σε προηγούμενο άρθρο), που αγγίζει τα όρια κατηγοριών φόνου εξ αμελείας και εσχάτης προδοσίας. Βλέπετε το αποτέλεσμα ενός γεγονότος καθορίζει την τιμωρία κάθε υπεύθυνου. Οι πολιτικές αποφάσεις κάθε υπουργού δεν μπορούν για κάθε περίπτωση να θεωρούνται συνταγματικές γιατί και η αμέλεια και η ανευθυνότητα έχουν τα όρια τους, όρια που δεν πρέπει να μειώνονται από ένα νόμο περί ευθύνης υπουργών η μια παραίτηση. Η Κύπρος νομίζω δεν έχει ευτυχώς νόμο περί ευθύνης υπουργών σαν την Ελλάδα που χρεοκόπησε.

Σήμερα, ο οίκος αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει περαιτέρω το αξιόχρεο της Κύπρου.

«Όπως έχουμε καταστήσει σαφές σε προηγούμενες εκθέσεις μας θα ήμασταν υπέρ μιας πολύ πιο ευρείας δημοσιονομικής σταθεροποίησης από αυτή που έχει εφαρμοστεί», δήλωσε ο Κρις Πράις, διευθυντήw του Sovereign Group του οίκου Fitch, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

«Μειώσαμε την αξιολόγηση της Κύπρου κατά τρεις μονάδες από AA- σε A- στα τέλη του Μαΐου και είναι πιθανό, αναλόγως του τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, να την μειώσουμε κι άλλο», είπε.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση ειναι η ταχύτητα με την οποία πέφτουν οι υποβαθμίσεις η μια μετα την άλλη και ότι αυτές γίνονται κατά πολλές μονάδες!!!

Αν κανείς λάβει υπόψη την επιθυμία να επιλυθεί το Κυπριακό εντός του χρόνου όπως και το πολυ φυσικό αέριο που έχει το νησί στην ΑΟΖ του τότε όλα δείχνουν ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ.

Υπενθυμίζω ότι η κυβερνηση έχει πρ
Keywords
Τυχαία Θέματα