"Απαράδεκτη η ποινική δίωξη που μου ασκήθηκε" υποστηρίζει η κόρη του Τσοχατζόπουλου

Με αίτηση της στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας η κόρη του Άκκη Τσοχατζόπουλου ζητά να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της.
Η κόρη του πρώην υπουργού, μέσω του συνηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, υποστηρίζει ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, παρέκαμψε τον Οικονομικό Εισαγγελέα, που έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα επί οικονομικών
και....
φορολογικών εγκλημάτων και ανέθεσε την προκαταρκτική εξέταση στις Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Αθηνών, Ευαγγελία Κυβέλου και Ελένη Σίσκου.

Επισημαίνει στους δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ότι το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε ο αρμόδιος για φορολογικά και οικονομικά εγκλήματα Εισαγγελέας Εφετών από τη διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών, καθιστά άκυρη την προδικασία.

Θεωρεί μάλιστα άκυρα όσα έγιναν από τον Ιούνιο του 2011 έως και την άσκηση ποινικής δίωξης τον περασμένο Μάρτιο χωρίς να προηγηθεί παραγγελία του Οικονομικού Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την προσφυγήι: «η παρά του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών κίνηση της ποινικής διώξεως προαπαιτεί υποχρεωτικώς την ενημέρωση του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, την αξιολόγηση και τη διερεύνηση των καταγγελιών από αυτόν και τελικώς, ήτοι κατόπιν της ολοκληρώσεως της διαταχθείσας έρευνας και της διαμορφώσεως της νομικής απόψεώς του περί υπάρξεως επαρκών ενδείξεων ενοχής στα πρόσωπα των καταγγελλομένων, την παραγγελία άμεσης άσκησης ποινικής δίωξης προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, άλλως επέρχεται απόλυτη ακυρότητα».

Ως εκ τούτου, θεωρεί ότι πρέπει να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη σε βάρος της, καθώς «ασκήθηκε μη σύννομα», αλλά και οι μεταγενέστερες πράξεις που έγιναν, συνεπεία της δίωξης, δηλαδή η απόφαση για προφυλάκιση της.

Η προσφυγή της κ. Τσοχατζοπούλου θα κριθεί από το Συμβούλιο τις επόμενες ημέρες.
http://www.briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα